Banner.jpg

 

PRESSEMELDING


Ja, det blir Skienern!

Årets Skienern 1. mars, som er det sjette i rekken, har befestet sin posisjon som Midt-Norges største turrenn.

Det har vært en meget snøfattig vinter i Midt-Norge. Men på tross av det så har Oppdal hatt gode langrennsforhold helt siden november. Oppdal var på snøtoppen i Norge etter snøfallet i november, og den snøen som vi fikk da kan vi fremdeles nyte i store deler av Oppdal!

Plan B og fortsatt seedingsrenn til Birkebeinerrennet
Vi har akkurat hatt rennkomitèmøte, og vi kan med trygghet si at det blir Skienern, også i år. Det kan være at vi må ta i bruk plan B, men uansett trasèvalg vil Skienern også i år være seedingsrenn til Birkebeinerrennet. Endelig trasèvalg blir bestemt mandag 24. februar.

Plan B innebærer start og mål på Grøtsetra. Det vil være sekretariat og base i idrettshallen, og busser til og fra Grøtsetra.

Ved plan B vil vi ha følgende løyper:

- 42 km aktivklasse blir cistedenfor 34 km. Traseen vil gå fra Grøtsetra til Gjevilvassdalen, videre over Rauhovden til Hindsethmarka før retur og målgang på Grøtsetra.

- 13 km trim/ungdomsklasse vil bli på ca 10 km. Start Grøtsetra, videre over Dørremshovden/Hindsethmarka, med målgang på Grøtsetra.

Løypekart og løypebeskrivelse vil bli lagt ut på våre nettsider 24. februar etter at endelig avgjørelse om plan A eller plan B er tatt.

Begge traseene er meget fine med nydelig utsikt til Trollheimen og Gjevilvassdalen. Vi har nok snø per i dag til å gjennomføre begge disse traseene, men med det ekstra snøfallet som er meldt, kan vi invitere til kanskje tidenes beste Skienern-trasè!

Bra forhåndspåmelding tross snøfattig vinter
Det er allerede  600 deltakere som er påmeldt til årets Skienern. Dette er en liten nedgang fra i fjor, men arrangørene er meget godt fornøydet snømengden tatt i betraktning. Det er Snøhetta IL i samarbeid med Oppdal IL Ski & Skiskyting som er ansvarlig arrangør for Skienern.

Gode treningsforhold på Oppdal!
Oppdal kan skilte med gode treningsforhold til Skienern. Her er det gode muligheter for å gå lengre distanser både i Gjevilvassdalen, Skaret og Storlidalen. I tillegg er det meget gode treningsforhold i Kåsen Skistadion.

For siste oppdatering for løypetråkking, følg med på skisporet.no

Skieneren_640.jpg