SKIGO lanserer ny superdress
Førstkommende helg er det sesongåpning for langrennseliten. Og som vanlig skjer det på Beitostølen. I år er det snø nok - og mange langrennsløpere der. Omtrent rubbel og bit av norske eliteløpere stiller til start i løpet av helgen der oppe.

En liten gruppe av disse stiller i merket SKIGO. Therese Johaug, Øystein "pølsa" Pettersen  og det nystartede langdistanselaget Team SKIGO med Johan Kjølstad (bildet) i spissen, skal alle gå med det som skal være en ny superdrakt. Drakten blir lansert denne uken på Beitostølen. Og det stilles store forventninger til herligheten. 

Drakten er designet av SKIGO selv, med god hjelp av ovennevnte utøvere. Therese Johaug og Johan Kjølstad ville begge ha en drakt med topp kvalitet og stilte sine egne erfaringer til disposisjon. Resultatet har blitt en drakt i de norske farger med høy teknisk kvalitet.

Kravet har vært en drakt som yter sitt beste under alle slags forhold. Det er mye vær av alle slag om vinteren og ikke minst vind. Dette er det blitt jobbet hardt med . SKIGO sine folk har også sett på en del studier innenfor andre idretter de siste årene - og bygd videre på de studiene. Det er også tenkt på bevegelsesmønsteret til langrennsløperen slik at utøverne skal kunne bevege seg optimalt uten at drakten på noen måter begrenser.

På grunn av dette er det også brukt kompresjonsmateriale. Det gjør at drakten sitter bedre. Og at irritasjonsmomentet over  tøy som ikke sitter, begrenses betraktelig. Det finnes egentlig ikke noe verre enn tøy som ikke sitter bra. Og i en idrett hvor man trenger energi kanalisert gjennom kraftbruk, kan det spare tid.
 
Dette er det også tenkt på ved plassering av sømmer. Sømmer på "feil" sted bidrar til at en tettsittende drakt ikke alltid sitter bra. Kompresjonspaneler sikrer også blodgjennomstrømming og minsker slag på muskulaturen. Muskulaturen blir mer kompakt, tåler mer belastning og holder lengre. Frasparket blir også bedre gjennom støtten av muskulaturen.

Stoffet er fra Sveits og borger for kvalitet. Det er selvfølgelig aerodynamisk og testet i vindtunnel. Stoffet er testet og skal være det beste stoffet for fart mellom 22 og 75 km/t. Overflaten er golfballinspirert, med den ru overflaten, som gjør at luftmotstand reduseres med opptil 10 %. Stoffet plasseres på armer og legg for best utnyttelse.

Endelig er det også ryggen laget et felt som er varmeregulerende og pustende. De bikubeaktige sekskantene gjør isoleringen bedre gjennom å holde bedre på luft! At det er plassert på ryggen - skyldes transport av fuktighet.
Vekten på drakten er 355 gram for en dame i str M.

Drakten vil etterhvert bli mulig å kjøpe i spesialbutikker for langrenn. Det antydes sågar at den er i butikker føril jul...

Hjemmeside, SKIGO 


Bildet: Johan Kjølstad stiller i spissen for det nye Team Skigo som også skal bruke den nye superdressen.