De tre beste kvinner totalt på 5 km i Ørasprinten. Vant gjorde Maren H-M Hauen (midten) foran Johanna Rostad (venstre) og Ragnhild Wingan (høyre).

Totalt var det ca. 120 deltagere i den første utgaven av Ørasprinten. Av disse var det 26 som sprang i konkurranseklassen.

Ca. 40 barn i alderen 0-11 år deltok i Ørasprinten.

Se komplette resultater fra konkurranseklassen nederst i artikkelen

Se også forhåndsomtale på kondis.no

Rapport hentet fra arrangør Kyrksæterøra IL sin hjemmeside:

Ørasprinten 2015 vel overstått!
Da er historiens første Ørasprint vel i havn, i strålende løpevær på Kyrksæterøra sentrum.

Ca 120 deltok på vårt nye gateløp på Kyrksæterøra. Derav 26 som løp i konkurranseklassen, og ca 40 barn mellom 0-11år. På en tirsdagskveld. For første gang. Det må vi være fornøyd med.

Heldige med været var vi også. 10 grader og overskyet, med innslag av litt sol lar seg høre. Litt vind, men det må man regne med. Vi driver utendørsidrett. Kanskje var det såpass vind at det kostet litt ekstra å løpe i front eller løpe alene.

Vi hadde et stort ønske om at Ørasprinten skulle være et breddearrangement, og ha et tilbud til alle. Fellesstart trimklasse uten tidtaking, 5km. 2 barneløp hvor de yngste (0-6år) løp ca 360m og 7-11åringene løp ca 600m, begge uten tidtaking.

Faktisk hadde vi ganske celebert besøk. Selveste Supermann stilte til start på begge barneløpene. Han er sterk og tøff, og stiller opp der det trengs. Snill som han er tok han ansvar, og tok seg av de lengst bak i feltene. Fantastisk.

Traseen var kontrollmålt til 2,5km, som på 5km-løpet ble løpt 2 ganger. En kompakt og meget publikumsvennlig løype, som slynger seg hit og dit i våre flotte sentrumsgater. Svært små høydeforskjeller skulle tilsi rask løype, men mange svinger kunne kanskje bremse farten en del. Sånn sett var det stor spenning i hvilke tider vi ville oppnå her.

For å sikre høyt nivå på konkurransen stilte vi med gode pengepremier på de raskeste i dame/herreklassen. Det gjorde vi med god hjelp fra vår hovedsponsor Hemne Sparebank. Høyt nivå gir underholdningsverdi til publikum. Det ønsker vi.

Vi fikk med oss en rekke svært gode løpere. Deriblant Lars Bendic Eide, som nylig løp 10000m på sterke 30.45, samt vår egen Joakim Sødal som har vist meget stigende formkurve i det siste. En interessann duell, hvor førstnevnte har vært hakket "kvassere" hittil i år, mens Joakim kunne muligens surfe på en viss hjemmefordel. I tillegg en rekke løpere som på en god dag kan løpe ned mot, og noen godt under, 16 minutter.

Også i dameklassen var det en rekke løpere som er i stand til å oppnå gode tider. Maren H-M. Hauen gjorde et svært godt løp under vårens junior-nm i terrengløp. Johanna Rostad kunne regnes med i toppen, selv om det er noen år siden hun forlot toppidretten. Dessuten var det spennende å se hva våre lokale skijenter Ragnhild og Pauline kunne klare.

Veldig artig at mange løpere stilte til start uten andre ambisjoner enn å måle krefter mot seg selv, og være en del av løpet. Bredde gir farge, og gjør at enda flere tør å stille til start. Det betyr mye for arrangementet.

Mange la ut i høy fart fra start, og feltet lå rimelig samlet på vei inn i Elvegata. At Lars Bendic Eide og Joakim Sødal la seg i front kom ikke som noen bombe, og de 2 seg ifra sakte men sikkert og løp sammen hele veien. Joakim avgjorde til sin fordel på de siste 300 meterne, og kom inn på 15.16, med Lars Bendic sekundet etter. Bak lå Henning Mæhle, Joachim Tranvåg og Martin K Andersen ganske tett, hvor Henning var først på første runden, mens Joachim tok over etter hvert og kapret 3.plassen på 16.09.

I dameklassen var Maren H-M. Hauen suveren, og vant på 19.02. Ragnhild Wingan og Johanna Rostad lå ganske samlet første runden, men Johanna tok over føringen og kapret 2.plassen på tiden 20.45. Ragnhild tok altså 3.plassen på 21.25.

Klassen G12-15 år løp kun 1 runde (2,5km), og ble vunnet av Jonas Wingan på tiden 8.40, foran Nils Ole fra Snillfjord.

Mye publikum har spredd seg rundt om i løypa og skapte en fantastisk flott ramme for løpet. De som løp følte at det var publikum overalt. På vei inn mot rundepassering var en entusiastisk speaker (for anledningen Hemne-ordfører Ståle Vaag) klar til å servere noen kraftsalver med oppmerksomhet. Kjempegøy!

De mange svingene påvirket nok tidene en del, og tok bort fordelen av manglende høydemeter. Mange løp således litt under pari (i forhold til tidligere resultat). Mulig vinden kan ta litt av skylden, siden løperne lå litt spredt. Uansett, det var en artig trase, som gjerne kan minne om et skikkelig sentrumsløp.

Vi ønsker både deltakere og publikum velkommen tilbake om et års tid!