Sol og syv plussgrader er værmelding for det første løpet i den 15. sesongen av Oslos største løpskarusell, Sognsvann Rundt Medsols (SRM), som starter en onsdag senere enn vanlig. Vanligvis starter SRM første onsdagen i april, men med skjærtorsdagen dagen etter har arrangøren valgt å starte opp 8. april. 

Sognsvann Rundt Medsols løpes på stien nærmest vannet og distansen er 3258 meter. En kan  løpe så mange runder en vil så lenge en kommer i mål til kl.19:00: En trenger heller ikke å bestemme antall runder i forkant.  

SRM arrangeres hver onsdag i perioden 8. april til 28. oktober. Alle løp går kl.18:00 og det er ingen startkontingent. En betaler kun for tidtakerbrikken. Enten ved å leie den med kr 50 per løp eller ved å kjøpe egen tidtakerbrikke til 660 kr. Denne har en garanti på tre sesonger, men  holder som regel fem-seks sesonger. Hvilket gir en mulighet for å delta i 150 - 180 løp.

Både egen brikke og leiebrikke kan bestilles over nett og hentes på det enkelte løp. Leiebrikke bestilles for løpet den førstkommende onsdagen. En egen brikke bestilles og hentes før start på det første løp en stiller opp på.

Har en SRM-brikke fra før trenger en ikke kjøpe ny for årets sesong, så lenge batteriet fortsatt virker.

Sognsvann Rundt Medsols har ikke startnummer og er et løp hvor det store spekteret av løpere deltar. Fra superstjerner som Karoline Bjerkeli Grøvdal og Ingvill Måkestad Bovim til folk som nettopp har kommet seg opp av sofaen. Den sosiale delen med praten før og etter løpet  er viktig. 

Her er hjemmesiden til Sognsvann Rundt Medsols hvor en kan melde seg på til årets første løp rett over påske.

Christoffer_Lindstad_9aar_4runder_31A2386.jpg
Christoffer Lindstad ni år løper hele fire runder. Det gir stor jubel fra VIP-gjengen på tribunen under et av SRM-løpene i fjorårets sesong.