Sommerløpet i Kristiansand er et av kvalitetsløpene til Kondis. Løypene er kontrollmålte og gatene relativt flate. Muligheten for å få en dag med startnummer på brystet og god stemning var absolutt tilstede den første lørdagen i skoleferien for ungene. 

En av norges beste langdistanseløpere gjennom alle tider gjestet Kristainsand og Sommerløpet denne varme lørdagen i juni. Han løp 10 kilometer på 29.31 og fikk med det en god treningsøkt før han retter treningen med flere høydedøgn i Sestriere. 

Kristiansand vartet opp med sol fra skyfri himmel og høy temperatur. For mange ble det nok en hard kamp mot varmegradene, men det ble levert flere gode resultater. 

Barneløpet samlet mange unge håpefulle løpsglade barn. Hele 315 stykker løp om kapp, smilte og lo med rakse skritt gjennom gatene. I mål ventet en velfortjent medalje og heder fra fjern og nær. 

For de litt eldre var det mulig å velge mellom distansene fra 5 kilometer, 10 kilometer og halvmaraton. 

5 kilometer

Det ble hjemmeseier i begge klasser på den korteste distansen på gode tider. Frida Reiersølmoen fra Kristiansand løp på gode 17.07 og hadde neste to minutters margin ned til nummer to på lista. Marianne Knutsen løp på 19.01 og hadde 42 sekunder bedre tid enn Anine Kallhovd på tredje plass. 

I herreklassen viste Gabriel Ingebretsen at farten i beina er god og stormet i mål på 15.40. Gapet ned til nestemann var på 26 sekunder. Marius Harv fra Syretoppen løp på 16.05. Nummer tre i løpet ble Ole Skjelten Daasvatn på 16.11.

10 kilometer

Det var annonsert storfint besøk i Kristiansand denne dagen og Sondre Nordstad Moen kvitterte det med å løpe distansen på 29.31. Helt sikkert en veldig god treningsøkt og en fin gjennomkjøring før flere uker med høydetrening venter. Nummer to i løpet Andreas Penne Nygård fra Sandnes IL på 31.57. Siste pallplass Alf Ante Idland Tomensis fra Gjesdal IL på 34.03.

Kristiansand Løpeklubb var sterkt representert i alle klasser og det ble seier til Monica Mjåland Thortveit på 39.49. Emma Nordal ble nummer to på 42.07 og den tidligere syklisten, Anita Dalen havnet på en fin tredjeplass med tiden 43.27. 

Totalt var det 551 deltakere på milløpet.

Halvmaraton

243 deltakere fikk testet både stayerevne og varmetåleranse på den lengste distansen. Det ble dobbeltseier til Kristiansand i herreklassen med Oleh Korshunov på førsteplass med tiden 1.17.40, tett fulgt av Yngve Matisen på 1.17.59. Nummer tre ble Simen Koland på 1.18.12.

Berit Marie Skretting fra GTI Friidrettsklubb var klart sterkest blant damene. Hun løp inn på tiden 1.28.49. Litt over 3 minutter bak løp Randi Marie Dyrkolbotn i mål. Hilde Bergh Madsen fra Sykehusapotekene HF ble nummer tre på 1.32.35.

Arrangementet høstet ros, prikkfritt gjennomført, høy trivselsfaktor og bare glade deltakere. 

Arrangøren sin hjemmeside

Alle resultater