Det var nydelig vær for de nesten hundre løperne som stilte til start på enten 5 kilometer eller 10 kilometer i Lierløpet utenfor Drammen torsdag kveld. Løpet, som tidligere var kjent som Rekordløpet, har for vane å samle mange ivrige løpere, og selv midt i fellesferien stilte 40 løpere til start på den korteste distansen, mens 57 løpere startet på 10 kilometer.

Sondre Nordstad Moen testet beina 5 uker før VM

En av de som stilte på startstreken for 5-kilometer torsdag kveld var Sondre Nordstad Moen, som representerer Bamford Nærsnes Løpeklubb. Han er inne i en viktig oppkjøring til verdensmesterskapet i Budapest, hvor han skal løpe maraton den 27. august.

Til tross for at han er inne i noe som sikkert er en tøff treningsperiode, viste han at beina fortsatt kan holde høy fart på de kortere distansene. Han smadret løyperekorden som Kasper Fosser satte i fjor sommer, da han løp på 14.11. Nordstad Moen løp torsdag kveld solo inn til 13.51. Dette er den nest raskeste 5 kilometern på gate hittil i år. Samme tid som Ferdinand Kvan Edman løp på da han løp 5 kilometer under Drammen 10K tidligere i år. Kun Abdullahi Dahir Rabi har notert bedre tid i år, noe han gjorde da han klarte 13.49 under Monaco Run i februar.

(Foto: Ole-Kristian Samuelsen / Rekordløpet)

Resultater 5 kilometer

Sondre Nordstad Moen vant altså på 13.51, mens Henrik Marius Laukli fra Strindheim IL friidrett ble nummer to med 14.30, som også ble hans pers på gate. Nummer tre ble Jens Kristian Samuelsen fra Rjukan friidrett som løp på 16.49.

Beste kvinne ble Marianne Dønnem fra SK Vidar (klasse K50-54). Hun løp i mål på 19.23. På andreplass fulgte Benedicte Solvin fra Modum FIK. Hun løp i mål på 19.31, og noterte ny pers. Ellen Strøm Juliussen fra IL Runar tok tredjeplassen med 20.06.

4 39 Kirsti Grape   K50 00:21:08 4:14 min/km
5 77 Kaia Stray Velferdsforeningen i vestre viken HF BIL K23 00:21:32 4:19 min/km
6 102 Julie Bingen Larsen Löplabbet K23 00:21:47 4:22 min/km
7 33 Heddy Ludvigsen   K50 00:24:47 4:58 min/km
8 40 Yvette Ricciotti Gran Christiansen Tjøme Løpeklubb K45 00:28:30 5:42 min/km

Resultater 10 kilometer

På den lengste distansen var det Erik Fossen Nilsen fra IK Hind som vant, med 33.08. Kun tre sekunder bak fulgte Robert Olsson fra Finnskogarnas SK med 33.11. På tredjeplass kom Henrik Jørgensen fra Fossum med 34.03.

Beste dame ble Bente Landheim som løp på 37.36. Hilde Landheim fra Ren-Eng klokket inn på nøyaktig 40.00, mens Ingvild Bretzeg fra TWR Lundmarks tok tredjeplassen med 41.05.

1 7 Erik Fossen Nilsen IK Hind M23 00:33:08 3:19 min/km
2 88 Robert Olsson Finnskogarnas SK M23 00:33:11 3:20 min/km
3 81 Henrik Jørgensen Fossum M16 00:34:03 3:25 min/km
4 89 Martin Brekke   M23 00:34:17 3:26 min/km
5 42 Morten Bujordet   M23 00:34:21 3:27 min/km
6 75 Magnus Nævra   M40 00:34:25 3:27 min/km
7 2 Martin Flesland   M23 00:34:27 3:27 min/km
8 100 Robert Bue Marnardal IL M23 00:34:28 3:27 min/km