Årets trener 2014 ble tildelt mangeårig klubbtrener i Freidig, Sturla Sæther, som har nedlagt en grundig og solid jobb med mange utøvere som har gitt svært gode resultater. Sturla gikk seirende ut av "nominasjonskampen" med Eva Jurenikova og Harri Luschinger. Det er Trenerforeningen i Norsk orientering i samarbeid med orienteringsforbundet som står for tildeling av prisen som i tillegg til et diplom består av et stipend på kr 3000,-.

Også Rekrutteringsprisen 2014 tilfalt Spkl Freidig som har stått for en kontinuitet i rekrutteringsarbeidet gjennom flere år som har gitt synlige resultater i form av mange barn og ungdom og engasjerte foreldre. Johan Ivarsson mottok prisen på vegne av klubben , en pris som består av et diplom og et klubbstipend på kr 10.000 for videre utviklingsarbeid blant barn og ungdom.

Begrunnelse Årets Trener 2014:
Vedkommende har lang fartstid som trener i klubben og gått gradene fra rekruttgruppen, ungdom og de siste årene med oppfølging av juniorene. Årets trener har jobbet grundig og målbevisst med tilrettelegging og oppfølging av løpere over lang tid, noe som har ført til meget gode resultater. Vedkommende står for en kontinuitet, trygghet og rutine i klubbmiljøet som andre trenere får nyte godt av. Vedkommende har vist stor arbeidskapasitet, tilstedeværelse og kompetanse som ikke bare utøverne i klubben har hatt glede av, men også andre klubber. Treneren har lagt vekt på å samarbeide med andre klubber på juniorsiden for å få best mulig utnyttelse av gode ressurser og erfaringsoverføring.

Begrunnelse Rekrutteringsprisen:
Årets vinner har vist at engasjerte drivkrefter og pågangsmot over en lengre tidsperiode, er nøkkelen for både økt deltagerantall og aktivitet i klubben.

Klubben står frem som en inspirasjon og et forbilde for rekruttering av nye o-løpere. Deres positive innstilling til samarbeid på tvers av (nabo)klubber er flott, og viser en særegen raushet! Sportslig utvalg i klubben sikrer at nye ressurspersoner blir involvert i verv og oppgaver, det sosiale aspektet ivaretas og klubben viser et godt og bredt rekrutteringstilbud.

Kilde: Norsk orientering

Sportsklubben Freidig