St.Hansgaloppen har vært et meget populært og spesielt løp i mange, mange år i Oslo. Når det var klart at det ikke ble noe løp i fjor var det mange som var svært skuffet. 
Tidligere startet hoveddistnasne (den lengste) oppe på Movatn, mens den korteste distansen gikk fra Sandermosen. Men det var på Maridalen skole alle møttes. For som eneste løp i byen (med start i Oslo)   var det busstransport til start. 

Kondispresident_tok_seg_ut_IMG_8660.jpg
Kondispresident Tim Bennett har ogaå deltatt i St.Hansgaloppen, her etter å ha gitt alt i 2012. Foto: Heming Leira

I 2004 ble starten flyttet fra Movatn og til Maridalen skole.
Senere har sarten blitt flyttet fra 23:00 til 22:00 og så til 21:00 i 2012 slik at en ikke lenger kommer i mål i mørket. Delte meninger om dette blant deltakerne, men for noen betyr det definitivt at de kan få med seg løpet, mens en i gamle dager ikke var ferdig med løpet pluss sosialt før i 1-tia.
Og det sosiale er viktig på St.Hansgaloppen. Alltid på en fredagskveld og en egen stemning hvor det flere år har vært grilling ute i det grønne etter løpet. 
I 2012 og 2013 kom det så til en rekke nye deltakere og deltakelsen økte med nesten 50%. De mange unge løperne som kom ville ha løp i naturen, sosialt samvære og ikke minst de berømte vafflene.Gratis attpåtil!

Fansen.jpg
Gruppebilde med dame i 2005-utgaven av St.Hansgaloppen med god deltakelse av Bølerløpere og vi ser også Håkon Høst som trives i løp i Nordmarka og nå arrangerer Nordmarka Skogsmaraton.

Cecilie_Bjoernstad_Engblad.jpgNå er altså løpet tilbake igjen og vil bli arrangert 19.juni.
kondis.no har tatt en prat med den nye oppkvinnen i Sørbråten Friidrett IL Cecilie Bjørnstad Engblad som er helt fersk som arrangør.

kondis.no -  Hva slags utgave av den nye St.Hansgaloppen vil løperne få oppleve?
Cecilie Bjørnstad Engblad - Vi ønsker oss at St.Hansgaloppen skal være et arrangement for hele familien og vennegjengen, der terskelen for å melde seg på er lav. Prisen skal reflektere dette

kondis.no - De to siste årene dere arrangerte (2012-2013) økte deltakelsen med nesten 50%, hva er ambisjon i år?
Cecilie Bjørnstad Engblad - Vi satser alt på å nå deltakertallene fra 2012

kondis.no - Tidligere har det ofte vært grilling ettter målgang?
Cecilie Bjørnstad Engblad - Piknik og grilling og heiing fra hele familien håper vi skal være rammen rundt St.Hansgaloppen. I tilfelle regn har vi også tenkt å stille med et stort partytelt.


kondis.no -  Hva med sponsorer?
Cecilie Bjørnstad Engblad - Planleggingen er i startfasen men vi håper å dra med oss sportsbutikker og andre som vil stille med stand og benytte muligheten til å vise seg frem på vårt løp. Samarbeid med andre løpsarrangører er allerede i gang. Vi håper også at kjendiser og politikere fra bydelen kommer å deltar i vårt løp.


kondis.no - Dere har på folkemunne de siste årene blitt kalt for Vaffelgaloppen. Blir det vaffler i årets løp?
Cecilie Bjørnstad Engblad - Ingen fare vår tradisjon med deilige gratis vaffler fortsetter.

Les reportasjene fra St.Hansgaloppen 2000-2013