trippel_bilde.jpg
John Hodnefjell  ble historisk i Skottland.

Et av de tøffeste triatlonene i verden gikk av stabelen forrige helg.  Nemlig Celtman i Skottland. Den kalles da også Extreme Scottish Traithlon. Og i undertittelen står det:  "In the spirit of allXtri (Norseman, Celtman! and Swissman)

Distansene er 3.8 km svømming 202km sykling og 42km løping. Alle distansene kan by på kaldt, blåsende vær og fantaastisk natur. I løpet av konkurransedag er det en stigning på over 4000m.
Årets utgave var den fjerde. I løpet av disse fire årene har 578 startet, 338 har vunnet Blue T-shirts og hele 59 nasjoner har vært representert. 
Deltakere som har kjørt både Norseman og Celtman sier at Celtman er den tøffeste i verden, skrives det i Scotland Outdoors.
Ifjor var det svenske Johan Hasselmark, fra Stockholm som vant og knuste løyperekorden med 30 minutter.  
Ingen klarte å slå den tiden i år, men tyske Dirk Zangen som vant årets konkurranse var bare 10 minutter unnna rekorden med sine 11:51:14  Raskeste kvinne var Sioban Prise,  fra Skottland på 14:01:44
Norge hadde hele 20 deltakere hvorav 17 fullførte. 

STERK NORSK INNSATS av STOR NORSK TROPP
Odd Arne Engsæter, Bergen Triathlon Club tok delt tredjeplass på tiden 12:46:04. Norge hadde hel 4 utøvere blant de 9 beste. Skottene hadde to, resten var fra forskjellige nasjoner.
Engsæter tok tredjeplass tross sykkelvelt og punktering! 
Til høsten har han satt seg som mål å bli beste norske triatlet i VM på Hawaii.

Kathrine Woien, Bergen Triathlon Club var eneste norske kvinne. Hun forsvarte de nroske farger meget sterkt. Med tiden  15:18:25. Med det ble hun syvende beste kvinne og beste kvinne i veteranklassen. Kun hollandske Karin Sloove var bedre av de utenlandske kvinnene, resten var fra Skottland.
 

John Hodnefjell tok den siste av AllXtri (Norseman, Swissman og Celtman) og er dermed i et meget celebert selskap av svært få i verden som har gjennomført alle 3 konkurransene (før forrige helg var det kun 10-12 som hadde gjennomført alle tre). 


hjememsiden til arrangementet finner du mange bilder med mer.
Her er en annen side med bilder fra Cewltman.
 

                                                           10 BESTE CELTMAN 2015

Celtman_2015_10beste_640x187.png
 

ALLE  RESULTATER