En sikkert revansjelysten Sumie Inagaki fra Japan satset hardt for å ta tilbake sin verdensrekord, som hun mistet til Mami Kudo i fjor. Hun gjorde et meget sterkt løp og satte ny rekord med 397,103 km, og manglet altså mindre enn 3 km på å bli første kvinne over 400 km. Men det kommer nok.

Forhåndsfavoritten Ryoichi Sekiya fra Japan tok hjem sin første seier i dette meget prestisjetunge løpet. Etter en rolig siste time sluttet han på 407,966 km, som er ny personlig rekord. Med en roligere åpning er det vel godt mulig at han hadde greid å plusse på en god del ekstra kilometer.

På tredjeplass med ny nordisk og finsk rekord, kom Mikael Heerman, som nok løp fornuftigere enn mange av sine konkurrenter. 382,317 km er det beste som noen gang er oppnådd av en nordisk løper, også bedre enn Torleif Rekkebos uoffisielle (ikke kontrollmålte) 380,400 km da han løp fra Trondheim til Oslo sommeren 1989.

Vi gratulerer Heerman og Finland med prestasjonen!

Også Danmark fikk ny rekord. Lars Skytte Christoffersen kom meget sterkt på de siste 8 timene, og kunne notere seg for 372,963 km, mindre enn 900 meter bak Rune Larssons tidligere nordiske rekord. Vi gratulerer Lars med hans nye danske rekord!

Jevnt over var ikke resultatene i år på høyde med hva som har vært prestert tidligere. På 90-tallet hadde vi f.eks. 5 vinnere med over 420 km, og i fjor vant australske Martin Fryer med 433,686 km. Men 48 timers er en utrolig tøff konkurranseform, så bare det å komme gjennom et slikt løp er egentlig en stor prestasjon.