Se reportasje fra Lofoten Ultra Trail: 
Hallvard Schjølberg og Maria Nordfjäll vant Lofoten Ultra-Trail® 100 miles

Se reportasje fra Lofoten Triathlon: 
Allan Hovda og Katrin Elfberg vant Lofoten Triathlon Extreme

Se reportasje fra da Svein fullførte Trondheim-Oslo footrace:
Kondis følger TO500
 

Jard_tar_igjen_en_konkurrent_for_Elverum_640.jpgSvein er en morsom fyr, det kan du se mange bildeeksempler på i reportasjen fra TO500 i 2012. Her passerer han Elverum på "løpeturen" fra Trondheim til Oslo (foto: Jard Bringedal).


Våger han seg også på Lofoten Skimo?
Svein Vestøl var i 2015 en av 14 utøvere som var med og testet løypa til Lofoten Triathlon Extreme under svært krevende forhold. Det var opptil 21 meter vind per sekund og en krevende øvelse for både arrangør og utøvere når 245 km skulle forseres i august 2015. I helgen gikk det første offisielle løpet og været kunne ikke vært en større kontrast – strålende sol, blikkstille vann og varme. Svein var en av 55 startende på den ekstreme distansen som består av 4 km svømming, 196 km sykkel og 45 km løp. 
 
Det er ikke bare de offisielle løpene i The Arctic Triple Svein har tatt del i – han er også den eneste utøveren som har deltatt på samtlige testløp arrangøren har organisert det siste året. Det har blant annet innebåret å svømme 1,5 km i havet i februar for deretter å løpe over et fjell (han tok aldri trugene på..) og avslutte det hele med en halvmaraton under testløpet Lofoten X. 
 
«Svein utmerker seg som en sann multisportutøver som har en imponerende evne til å full føre alt han setter seg fore.» - Frank Hagen, grunnlegger The Arctic Triple
 
Arrangørene ivrer etter å få Svein i gang med toppturski. - Når det nå faktisk viser seg at det er en eneste mann som kan kvalifisere seg til å ta hele trippelen på første forsøk så kunne det ikke blitt riktigere. Svein er en imponerende utøver. Det er kanskje 100 Miles løpet under Lofoten Ultra-Trail som er det råeste. Over 6500 høydemeter gjennom hele Lofoten! At han da i tillegg gjennomfører en ekstremdistanse triatlon er intet mindre enn ekstremt imponerende, sier løpsleder for Lofoten Triathlon Maria Terese Karlsen.
 
Tre eventyrlige sportsarrangement fordelt på tre sesonger – Lofoten 2.0
 
Lofoten Triathlon er del av The Arctic Triple som er tre nye opplevelsesløp i Lofoten. Vinterstid arrangeres Lofoten Skimo, på forsommeren går Lofoten Ultra-Trail mens Lofoten Triathlon er lagt til august. Visjonen er å lage tre unike løp som utøvere fra hele verden ønsker å delta på. Alle tre løpene har både en ekstrem og en normal distanse slik at de favner bredden. 
 
- Lofotens unike natur har alltid vært et trekkplaster. Med våre arrangement gir vi en ny type gjester gode grunner til å komme til Lofoten, sier Frank Hagen som er daglig leder i The Arctic Triple
- «Dette er Lofoten 2.0!»
 
The Arctic Triple har med omhu valgt ukene 11, 22 og 33 for sine tre årlige arrangement. 
– Lofotnaturen, gjestfriheten og arrangement som høster godord fra utøvere er svært viktig, men det er stor kamp om oppmerksomheten i løpsverden. Datoer som er lette å huske skal gi oss det lille ekstra, avslutter en meget fornøyd leder for The Arctic Triple. Han sikter allerede mot Lofoten Skimo, randonee konkurransen over åtte fjelltopper og 4000 høydemeter i uke 11 neste år. 

The Atctic Triple hjemmeside
 

Svein Vestøl running in the sun photo Kai Otto Melau (683x1024).jpgSvein i midnattsol under Lofoten Triathlom Extreme. (Foto: Kai-Otto Melau)