Lørdag ble Industriløpet arrangert på Stord utenfor Bergen. Løypa var flat og lettløpt og både 5 og 10 km stod på konkurranseprogrammet. Begge løypene ble kontrollmålt og godkjent rett i forkant av årets arrangement.

Det var 161 som fullførte 10 km, mens det på den halve distansen var 155 fullførende. Totalt altså 316.

Komplette resultatlister

Se mange bilder på arrangementets facebook-side

Spurtoppgjør på 5 km

I herreklassen ble det en usedvanlig jevn kamp om de beste plassene. I et spurtoppgjør ble både Trygve Feidje Mjelde og Sindre Solbakken Omsvik klokket inn på 14:54. I arrangørens resultatlister står duoen oppført med delt førsteplass, men i en video av målgangen sees det at Mjelde krysser målstreken først. To sekunder bak denne duoen fulgte Johannes Sandvik Bø på 14:56 og 3. plass. Det var heller ikke langt ned til de to neste plassene. Tedros Haile kom på 4. plass med 15:01, mens Morten Gjendem kom på 5. plass med 15:03.

Noe større marginer ble det i kvinneklassen. Her vant Maren Austevik Bø på 17:24 foran Helena Hope på 17:41 og Guro Hoff på 18:29.

Se resultater nedenfor bildene.

Spurtoppgjør: Trygve Feidje Mjelde (i rødt) og Sindre Solbakken Omsvik (bakerst) fikk begge tiden 14:54 på 5 km. Johannes Sandvik Bø (i grønt) måtte nøye seg med 3. plassen med 14:56. (Foto: Thomas André Hjelmen)

Vinner 5 km kvinner: Maren Austevik Bø vant kvinneklassen på 5 km i Industriløpet på 17:24. (Foto: Thomas André Hjelmen)

Spurtoppgjør på 10 km

I likhet med 5 km ble det også i herreklassen på 10 km spurtoppgjør om seieren. Oppgjøret stod mellom Morten Gjendem og Tedros Haile. Førstnevnte vant på 31:33 - ett sekund foran sistnevnte. Vegard Havn kom på 3. plass med 32:50. Tedros Haile løp for øvrig også 5 km hvor han kom på 4. plass med 15:01.

I kvinneklassen ble det på 10 km Karoline Harnes Mongstad som vant på 35:17. Ann Kristin Mosbron kom på 2. plass med 38:32, mens Annette Velde Sande kom på 3. plass med 39:16.

Spurtoppgjør 2: Morten Gjendem (til venstre) vant 10 km i Industriløpet etter et spurtoppgjør mot Tedros Haile. (Foto: Thomas André Hjelmen)

10km-kvinner-premiepall.jpgPremiepall kvinner 10 km: Karoline Harnes Mongstad (midten) vant foran Ann Kristin Mosbron (til venstre) og Annette Velde Sande (til høyre). (Foto: Thomas André Hjelmen)