Med siste ukers hendelser for Bergen CykleKlubb og BCK medlem Linda Søraa Kalleklev sin tragiske bortgang blir det tøft for kvinnene til BCK i Trondheim-Oslo. Linda var selvskreven på laget til en av de tre og vil bli merkbart savnet av sine gode sykkelvenner.

På bildet er det Janita Kjærland fra BCK som fra før har syklet på 17 timer og 52 minutter i den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo. Det var med på å gi lagseier med kvinnene til BCK i 2009.

Alder : 45

Bosted : Sandviken

Klubb : Bergen CykleKlubb

Målet for sesongen var å sykle på 4.45 i Bergen-Voss med de sterkeste damene i BCK og en av de var Linda Søraa kalleklev som nå er borte. Istedet ble det en stor felles pulje som tok et minneverdig farvel med en dypt savnet Linda. Tiden til Voss fikk en annen mening og gruppen fullfører på 5 timer og 23 minutter.

Janita Kjærland har alltid likt å sykle fra hun var liten og for fem år siden startet hun aktivt og begynte å trene regelmessig. Samme år deltok hun på Bergen-Voss for første gang og fikk den værst tenkelige starten i sitt første sykkelløp. Hun skulle sykle til starten i sentrum og fra sitt bosted på Bønes punkterte hun hele 3 ganger på veien i nedoverbakken fra Bønes til Straumeveien. Siden dengang har det blitt Skjærdgårdsrittet, Birken, Nordhordaland Rundt. 6-Vatns Runden på Voss og flere ganger Bergen-Voss. Med en slik appetitt på å sluke mil er nye mål blitt satt og den store styrkeprøven med sine 540 km fra Trondheim til Oslo blitt en realitet.

Hva som motiverer Janita Kjærland er teamspiriten og lagånden. - Alle er nøkkelpersoner på laget og avhengig av hverandre for å fungere. Være gode mot hverandre og gi motivasjon, forteller hun. Og hun vet nok hva som gjelder med ansvar som daglig leder for en butikk.
             

Tekst og foto : Jørgen Pettersen

Foto fra gruppebilder : Tom Guldbrandsen (BCK sin egen fotograf)



Fra sitt hjem i Sandviken har Janita Kjærland svært vakre omgivelser å sykle og trene fra. Hennes jobb er daglig leder for Nespresso i sentrum av Bergen og da er det kanskje ikke så rart at hun er blitt så sprek etterhvert.

Hver søndag er det en fast langtur på veterangjengen i BCK. Tirsdager og torsdager er det intervaller på timeplanen. Det blir rundt 250 km på sykkelen i uken. En fast tommelfingerregel er at det skal være minst 3000 km før man starter i Trondheim-Oslo. Møtested er BOA sin sykkelbutikk på Krambua som er et knutepunkt til gruppen for treningsturer og sosialt prat. Her kan man også få ordnet sykkel og utstyr.
Vintertreningen består mye av spinning og lette vekter. En ikke helt ukjent herremann ved navn Fredrik Mohn har laget treningsplan for BCK. - Fungerer veldig bra, forteller Janita.



(Foto: Tom Guldbrandsen, fra BCK sine egne nettsider). Det er en fin gjeng BCK har etablert i både yngre juniorer som satser og veteraner som er vel så godt trente. Det er to store grupper BCK skal delta med på Styrkeprøven, En pulje på 19 timer og en med Janita på 16 timer 50 minutt. Tilsammens har vel BCK rundt 60 syklister fordelt på de to gruppene.
Kaptein for den raskeste puljen til BCK er Bjørn Holo. Gjennomsnittshastigheten vil være ca. 32 km/t. Med på laget til Janita er det to kvinner til som også vil sykle fort, det er Sissel Gandrubakken Grindheim og Katrine Voje. Det er beste tre kvinner som gjelder i lagkonkurransen.



(Foto: Tom Guldbrandsen). Før start på Bergen-Voss med Janita og venner i BCK miljøet. En tydelig preget gjeng som har mistet en svært sosial og varmt menneske i Linda S. Kalleklev. Målet før Bergen-Voss var en tid på 4.45 for kvinnene i Bergen-Voss. 


(Foto: Tom Guldbrandsen). Det blir mange mil for BCK og tusenvis av andre syklister i Sankthanshelgen med den store styrkeprøven på 540 km. Bildet er fra Fyksesundbroen i Hardanger omtrent 110 km ute i rittet bergen-Voss.