Loddefjord Idrettslag ønsker velkommen til det tradisjonsrike Loddefjordløpet for 34. gang søndag 21. oktober kl.12.00 med start for barneløpene for alle under 12 år. Løypen er på 600 meter.
Startområdet er inne på Alvøen Idrettspark hvor Loddefjord sitt A-lag i fotball spiller sine kamper. Kl. 13.00 er det både 5 og 10 km som starter samlet og skal løpe en litt kupert løype på 5 km, på asfalt frem til Alvøskogen og grusunderlag gjennom skogen. Det er en del seige motbakker inne i Alvøskogen og det gjelder å ha noen krefter i behold når en skal forsere toppene. De som løper 10 km løper denne løypen to ganger.

Det er imponerende navn i løpemiljøet som har vunnet gjennom tidene for Loddefjordløpet. Norgesmester på 1500 meter med Morten Velde som vant i 2007 på 31-tallet på 10 km. Kristian Jarnung har vunnet tidligere, Alemayehu Sitotaw, Nils Engevik, Bjarte Vik, Hanne Liland når hun var på topp i både kappgang og løping, Pernille Thomassen, Loddefjords egen Dessaleng Mhretu, Britt-Helen Simmenes, Martine Eikemo Borge, Kirsten Marathon Melkevik, Loddefjords egen Kristine Fjellanger og utrolig nok uten sammenligning med ovennevnte  undertegnede reporter 5 km i 2007 på 18.42

På bildet til høyre ser vi Sølvi Tellnes fra Mathopen som er nesten på toppen av den seigeste bakken i løpet, omtrent 4 km ute i løypen fra fjorårets løp. Sølvi trener fast i og rundt Alvøparken og deltar på flere mosjonsløp som vinterkarusellen, bedriftskarusellen og halvmaraton i vår på maratonkarusellen. Klikk på bildet for større utgave.

Som vanlig stiller Norna-Salhus med en stor tropp på omtrent 20 løpere. Deriblant finner vi topp tre trio på 5 km statistikken for gutter 16-17 år stille til start med Thomas Ryngøye (15.38 i år), Gustav Iden (15.57 i år) og Jørgen Tvedt (16.02 i år). Flere som deltar på 5 km for Norna er Vegard og Sondre Herland, Åsmuns Aas Andersson, Andreas Tvedt,  Stein Sebastian og Bjørn Rusten Lundberg, Malene Thomassen, Alice Steckmest og Mats Nordanger.
På 10 km  deltar også Mulugeta Zewde Hulensav som dagen i forveien løper også maratonkarusellen i Fana. Vinner av 10 km 2010 med Aleksander Meyer, triatlonspesialisten Gustav Iden, Torbjørn Espeseth og Cecilie Landro.


Påmelding til løpet kan det sendes mail til : loddefjordlopet@loddefjordil.no

Betaling til konto : 5210 05 12998 innen 15. oktober. Etteranmelding fra kl. 11.00 løpsdagen. Deltakeravgift på 130,- kr og 150,- kr for etteranmelding. Familie koster 300,- og samme pris ved både før og etteranmelding.

Barneløpene koster 50,- kr.

Kontaktpersoner er : John Amundsen TLF. 97724043   Mail: johbirge@online.no
                                      

Deltakerpremie til alle i barneløpene. 

Premiering til de tre beste i hver klasse. Trekning av premier på startnummer.

Alvøen idrettspark ligger ved Alvøveien omtrent 400 meter fra RV 555. Kommer man fra sentrum kjører man gjennom to små tunneler før Sotrabroen og tar av mot høyre med skilt til Alvøen. 
Sjekk billedserie nederst på siden av turmuligheter i område.


Starten på 2011 løpet med Bjarte Vik i spissen foran et kobbel av Norna-Salhusløpere. Bjarte i rød overdel, Andres Tvedt med startnr. 15, Jørgen Tvedt med startnr.157, Thomas Ryngøye med startnr.158, Lucas Lid Drotningsvik med startnr. 176.


Langt ute i løypen ved omtrent 4 km og den aller seigeste bakken. Slik er det inne i idylliske Alvøskogen som er et godt brukt turområde for hele Bergen Vest. Det går stier på kryss og tvers og et svært bra treningsområde for alle typer mosjonister.


Det to beste fra ifjor med Jørgen Tvedt til venstre som gratulerer " Antilopen " Bjarte Vik med seieren på 10 km. Tiden til Bjarte ble på gode 35.10 i mye vind og kjølig vær. Jørgen løp på 37.33.


Før start fra løpet ifjor er det mange lokale skjønnheter som vil vise seg fram. Fra venstre ser vi Elina C. Dahle, I midten er det Berentina Madsen og ytterst til høyre ser vi Eda Can. Alle løp 5 km.


Det gror godt i Loddefjord sine yngre aktive med denne flotte guttegjengen som alle deltok på fjorårets løp på 5 km.


På pallen fra ifjor med denne flotte trioen. Øverst med Kari Sigdestad som løp på 48-tallet, til venstre er det Cecilie Landro som tok 2. plassen og ytterst til høyre ser vi Bente Skogseide på 3. plass.


Loddefjord IL ble stiftet 19. januar 1961. I dag fremstår Alvøen Idrettspark med flere kunstgressbaner, tennisbane, lysløype og klubbhuset på bildet som inneholder selskapslokaler til utleie.( Se billedserie under tekst fra turmulighetene rundt om i Alvøparken.) Foto fra Mia Pettersen.

Under krigen stoppet all organisert idrett opp i Bergen. Men i Alvøen og Godvik samlet juniorspillere seg sammen og dannet laget ALGO  som spilte treningskamper mot lag fra Askøy, Fjell og Laksevåg. Algo melder seg inn i fotballkretsen hvor de blir til året 1952. Algo kan forstås som forløperen til Loddefjord Idrettslag.
I 1962 blir Loddefjord IL tatt opp i Hordaland gymnastikk og turnkrets. I 1963 blir Loddefjord IL tatt opp i Bergen Fotballkrets og Bergen Skikrets. I 1972 startet utbyggingen av lysløypen som er en del av 5 km løpet som går på søndag.
1987 blir et forslag til Alvøen idrettspark presentert Bergen Kommune. 1992 åpnet Alvøen idrettspark med ordføreren Bengt Martin Olsen.
2008 møtte Loddefjord IL Brann i førsterunde i cupen. Brann vant 4-1. Loddefjords mål ble scoret av Kristian Pilskog på hans 24-årsdag.


Foto : Mia Pettersen. Bare 2 km unna lysløypen og 5 km løpet på søndag er det en flott gruslagt vei ut mot Stemmen. Et fint alternativ for turgåere.


Foto : Mia Pettersen. Ute på Stemmen er det en utrolig flott utsikt over Storavannet og denne søndagen er det helt stille og vi kan se Lyderhorn speile seg i vannet. Lyderhorn er som kjent det første fjellet som må bestiges på Syvfjellsturen.


Foto : Mia Pettersen. Ved Stemmen er det en stor demning hvor også vannet kan reguleres gjennom denne slusen. Det skjer ved flere anledninger fra storavannet ned til Alvøvannet.


Foto : Mia Pettersen. Opp til Stemmen er det små elver og nydelig natur. Høsten gir gode minner om man tar med seg et kamera og fanger inntrykk.


Foto : Mia Pettersen. En blanding av skogsstier og rene grusveier fra starten ved Alvøparken og langt ut i skogspartiene.