Lars Chr. Dørum mottok både gullmedalje i NM i klasse M55-59 og Ultraløpsutvalgets hederspris for 2010 (bildet), som han fikk sammen med de andre fire løperne som deltok i EM og VM i 24-timers løp.

STERKE ULTRALØPERE FRA SKI: Skiduoen og naboene Joar Flynn Jensen (t.v.) og Lars Chr Dørum slo til igjen i NM i 6-timers løp på Fetsund lørdag. Begge ble belønnet med gullmedaljer i sine respektive klasser. Yngstemann Joar løp lengst, med 74.682 meter, som ga seier i klasse M45-49 og 8.plass totalt. Men Lars, som vant klasse M55-59, fulgte Joar nesten til døren og var bare 240 meter bak da sluttsignalet lød. Imponerende løping av begge to, som også tok dobbeltseier i 24-timersløpet på Bornholm i juni! 6-timer er med andre ord bare for "mellomdistanse" å regne for de to ultraløperne fra Ski.

TREDJE GULL: Wenche Dørum var ikke stort dårligere. Hun slo til med en imponerende 5.plass totalt og gull og klasseseier i K55-59 etter å ha tilbakelagt 64.117 m. Under mottar hun NM-medaljen sin.

DEBUTANT: Den løpende Folloreporteren Frode Monsen debuterte på ultraløp og ble grundig slått av både Joar Flynn Jensen og Lars Dørum, men med 64.903 m klarte han å karre seg såvidt foran Wenche Dørum. Les om Frodes opplevelse av sin ultradebut på godt og vondt på SportsBloggen.

VANT: Jan Billy Aas hadde ikke annet mål enn å klare 50 km denne gang og dermed få et nytt napp på veien mot sine 50 maratonløp, som han satser på å jubilere med på Svalbard sommeren 2012. Likevel var ikke Jan Billy snauere enn at han i starten la seg i rygg på vinneren Robert Hansen, som løp over 82 km.

Se hovedreportasje med resultater og link til stor billedserie.

Bilder: Forsidebildet er tatt av Frode Monsen, de øvrige bildene er tatt av løpets eminente primus motor, Olav Engen, fra arrangørklubben Romerike Ultraløpeklubb.