Det er Gustav Iden, Jørgen Gundersen og Casper Stornes som representerer Norge i Bulgaria. Alle utøverne har trent godt og er klare for mesterskapet. Sportssjef Arild Tveiten har tro på en topp-fem-plassering og alle tre innen de 20 beste.

Endret i siste liten
Konkurransen som starter lørdag kl 17 lokal tid, skulle egentlig gått over normaldistansen. Den ble endret til sprint under gårsdagens racebrief. Det legger ingen demper på forventningene før start for de norske.

– Gustav Iden har hatt en god vårsesong med 4. plass i World Cup i Cagliari som sitt beste resultat. Med den seiler han opp som vår største favoritt. Samtidig ser vi stor utvikling på de andre også, slik at det er ganske åpent hvem som vil være vår beste, forteller Tveiten.

Skadefri Gundersen
En gledelig nyhet er at Jørgen Gundersen endelig er skadefri. Han har nå hatt over to måneder med god løpstrening. Strengt nødvendig i en idrett der alt kan skje på den avsluttende løpsetappen.
– På svøm og sykkel er han kanskje en av de aller beste. Med løpingen i boks bør han være en utøver som vil sette sitt preg på løpet i positiv forstand, sier Tveiten.

For Casper Stornes (18) blir dette hans internasjonale debut i et seniormesterskap. Målet er å få viktig erfaring i å konkurrere på et høyere nivå blant mye eldre gutter.

– Casper er i god form og ser frem til å vise hva han er god for, sier sportssjefen.
 
Europacup for junior
Det er ikke bare våre seniorherrer vi kan feste vår lit til i Bulgaria på lørdag. Samtidig med europamesterskapet går det en europacup for junior samme sted. Her stiller vi med hele juniorlandslagstroppen.

Karen Magnussen, Solveig Løvseth, Vetle Thorn og Endre Espedal skal alle konkurrere på lørdagens sprintdistanse. Gutta starter kl 0830, jentene hopper i vannet kl 14 lokal tid.

Her finner du mer om U23 EM og europacup for junior, med fullstendige startlister, tidsplan og distanser.

gustav-iden.jpg
Gustav Iden er blant Norges håp når U23 EM i triatlon arrangeres i Bulgaria på lørdag.