Jørgen Gundersen (15), Ullensaker CK tok søndag en sølvmedalje i Nordisk mesterskap. Mesterskapet gikk i Thy i Danmark.

Starten gikk 10 min før skjemaet og Jørgen kom for sent til start. Feltet på 25 utøvere hadde svømt 50m før Jørgen kastet seg i vannet. Det ble en lang vei for Jørgen som hentet nesten hele forsprangnet etter 750m svømming men rakk ikke og sitte første felt på syklingen.

I front satt en gruppe på 4 ryttere med Mikkel Jensen som var i klassen til Jørgen. Etter 20km sykling ble Jørgen sittende med en gruppe på 6 ryttere bak gruppen til Jensen og det så ut som om løpet var kjørt for Jørgen. Jørgen hadde andre hensikter selv om han kom for sent til start.

Etter noen hundre meter hadde Jørgen løpt seg opp i tet sammen med Mikkel Jensen, men kunne ikke svare da Jensen satte inn en sluttspurt 400m fra mål på den 5km lange løpsetappen, ergo ble Jørgen nr.2, kun slått med noen få sekunder. Håkon Johannsessen ble nr. 4 i klassen 16/17år.