Trondheim_triatlon_640x424.jpg

Foto: Pär Magni

Lørdag den 14. desember klokka 1200 åpner påmeldingen til Trondheim triatlon 2014. Søndag 24. august neste år skysses deltagerne igjen ut i båt til Munkholmen for å ta fatt på svømmeturen inn til byen.

Omtale fra årets triatlon på kondis.no: Strålende debut for Trondheim triatlon
På maratondistansen ble det hjemmeseier til Frode Engtrø, Trondheim Triatlonklubb og Sissel Grude.
Olympisk distanse ga hjemmeseier til Cathrine Claussen Mediaas, Trondheim Triatlonklubb og Erik Guldhav, Holmestrand Tri Klubb. 

Film fra Trondheim triatlon 2013: Tar du utfordringen?

Trondheim triatlon from Trondheim triatlon on Vimeo.

Stor interesse debutåret, 300 startplasser i år
Interessen for å delta i det første Trondheim triatlon var overveldende for arrangørklubben Trondheim triatlonklubb. Det har vært et sterkt ønske om å kunne invitere flere deltagere i 2014. Det har medført at arrangementet har vokst ut av rammene for årets arrangement, hvor en svømte inn til Trondheim havn. I år er derfor arrangementsområdet flyttet til Ilsvika, hvor det er bedre plass og mer oversiktlige trafikkforhold. Ilsvika danner et naturlig amfi, som vil danne en flott ramme rundt arrangementet i 2014.

Mens årets arrangement hadde 100 deltagere, legger arrangøren Trondheim triatlonklubb ut 300 startplasser til neste års arrangement. Dermed regner en med at et bredt startfelt på om lag 250 deltagere vil svømme inn fra Munkholmen og ta fatt på Trondheim triatlon i 2014.

Hjemmeside for arrangementet: Trondheim triatlon

Omlegging av løypa
Omlegginga av løypa har medført at alle etappene har blitt noe lengre. Trondheim triatlon 2014 følger i store trekk traseen til den olympiske distansen i 2013, med sykling langs Trondheimsfjorden og løping i sentrum av Trondheim og langs Nidelva. Samtidig er utfordringen blitt større for deltagerne: Svømmeetappen er økt med 400 meter, sykkeletappen er 1 mil lengre og noen bakker tyngre, og løpeetappen har på sine 2 ekstra kilometre noen harde kneiker. I sum gjør endringene at løypa har blitt en mellomting mellom olympisk distanse og halv-ironman, med sine 1,9 km svømming, 5 mil sykling og 12 km løping. Trondheim triatlon 2014 blir en lang og vakker reise for deltagerne.


Sissel Grude, vinner maratondistansen 2013 (foto: Ketil Skjerve)