Lørdag 3. september ble det åttende Discovery Aim Challenge arrangert. Det ble tidenes våteste konkurranse med tunge myrer og sleipe stier som krevde maksimalt av lagene.

Regn og tåke i fjellet skremte på ingen måte et stort antall multisportere fra å stille til start under Discovery Aim Challenge i Hemsedal. Konkurransen var den 8. i rekken og det ble satt ny deltakerrekord med hele 54 damelag, 75 mixlag og 125 herrelag.

Starten gikk kl 10.00 ved Stavkroa i Hemsedal Skisenter, og lagene hadde 6 timer til rådighet for poengsanking blant de 60 postene på kartet. Postene kunne tas i vilkårlig rekkefølge og hadde varierende vanskelighetsgrad som ga fra 1,5 til 15 poeng. Enkelte poster, som inneholdt oppgaveelementer som klatring med jumar og via ferrata, var bemannet, mens de fleste var ordinære orienteringsposter som kunne nås til sykkel eller til fots.

Det morsomme med Discovery Aim Challenge Hemsedal er at dette er en konkurranse for alle. Her står unge og pensjonister side om side på startstreken, noen er i knallform og noen tar det som en litt lang lørdagstur. Ingen rekker alle postene, så løypevalg er viktig. Uansett, så skal poster velges og strategien diskuteres i ettertid med alle.

Årets poster lå på strekningen Tuv, sentrum og Thorset, samt i fjellet rundt Totten, Storebøttnuten og Flævann med poster helt oppe på 1497 m.o.h. En god taktikk i forhold til løypevalg var av stor viktighet også under årets Aim Challenge, men på det tunge og våte underlaget i terrenget var det ingen tvil om at fysisk utholdenhet ble utslagsgivende.

Vinnerne i dameklassen ble Outdoor Research team (Astrid Øyre Slind & Silje Øyre Slind) med 222,7 poeng, i miksklassen gikk Team Isirubben.no (Fredrik Rommen & Cathrine Normann) av med seieren med 193,2 poeng og av herrelagene viste Hemsedal IL (Lars-Einar Intelhus & Ståle Grøthe) seg å være sterkest med 276,3 poeng.

Resultater:
Damer
Herrer
Mix

IMG_4155
Hemsedals lokale helter ble vinnere av årets konkurranse , Lars-Einar Intelhus og Ståle Gröthe

Foto: Discovery Aim Challenge