Det ble en vellykket debut for duatlon i Halden. Selv om været ble litt kaldere mot helgen var det en glad og spent gjeng som ventet på at startskuddet skulle gå.

- Deltakerne var temmelig jevnt fordelt på kort og lang løype, og til sammen stilte rundt 45 til start. Det var litt færre enn vi hadde håpet på, men vi er likevel fornøyde med at såpass mange møtte opp, forteller Marius Johansen fra arrangøren.

Ungguttene i tet

Vinneren av lang løype ble haldenseren Victor Borge Svendsen, som stormet inn over målstreken og hadde gjennomført 2 km løping, 27 km sykling etterfulgt av 4 km løping på den meget sterke tiden 1.23.05.
 

Herrevinnere - lang.jpg
Vinnere av lang løype. F.v. Pål Oraug (1.43.44), Victor Borge Svendsen (1.23.05) og Frode Bokerød (1.38.31). Foto: Duathlon.no

 

Raskest av damene på kort løype var Guro Bryggen fra Skjeberg CK (til høyre på bildet under). Hun løp inn til tiden 2.09.12, og ble etterfulgt av Camilla Bottolfs på 2:21:28.1.
 

Vinnere damer lang løype.jpgDen korte løypa ble vunnet av Filip G. Holt med tiden 1.06.01. Denne løypen bestod av 2 km løping, 13,5 km sykling og 2 km løping.

Vinnere herrer kort løype.jpg

Stafetten hadde bare tre lag som konkurrerte, og av disse var det Ole-Petter Karlsen og Raymond Torp som kom først i mål. Stafetten fungerte sånn at en løp begge strekningen og en syklet. Distansene tilsvarte lang løype. Totalt brukte de to 1.28.28 på å komme seg gjennom løypa og i mål.

Krevende forhold
Siden Halden er en by med kupert terreng er det ikke vanskelig å forestille seg at både løpetraseen og sykkelløypen var ganske krevende. Litt regn dagen før hadde også gjort underlaget sleipt særlig i skogspartiene.

- For noen av deltakerne ble nok dette en temmelig slitsom opplevelse. Så dette kan alle være stolte over at de faktisk gjennomførte. Men siden vi gjerne vil ha med oss enda flere av mosjonistene framover kan det hende vi må gjøre noen justeringer på den korte varianten av løypa, røper Marius.

For de mer erfarne syklistene var løypa variert og morsom, og ga dem en spennende utfordring.

- Jeg som sykler mye, men kunne vært bedre på løping, ga jernet på sykkel for å prøve å ta igjen det jeg tapte på løpingen, og fikk en tung første sykkelrunde. Men andre runden var jeg i siget og fikk opp tempoet skikkelig. Jeg må si at jeg synes det var veldig gøy å prøve en ny type konkurranse og få kjørt meg litt ekstra, forteller Marius Bekkevold fornøyd.

Duatlon i Halden var det første i en karusell på tre arrangementer i Østfold. Det er Bedriftsidrettskretsen som arrangerer, men alle kan delta.

Neste duatlon i karusellen er 5. mai (Kristi himmelfartsdag). Meld deg på her

Resultater

Bilder fra løpsdagen finner du på duathlon.no

Bilder og omtale fra løpsdagen på Halden Abeiderblad