Det er bare å finne frem joggeskoene. Vinterkarusellen i Fana fortsetter med det femte løpet i årets vintersesong. Værmeldingen og forhåndsprognosen sier hele 6 grader varmt og da burde det også være mulighet for mange å sette seg persolige rekorder.

Cecilie Landro på bildet til høyre (klikk for stor utgave) som på lørdagens maratonkarusell vant maraton for kvinner på tiden 3.35.57 og satte ny personlig rekord, og det på lett snøføre. Cecilie er med på sette preg på flere av mosjonsløpene i Bergen og bare fortsetter sin framgang. Bildet er tatt fra Brakvatnet rundt på Osterøy høsten 2012.

Det oppfordres til å melde seg på internett på hjemmesiden til arrangøren av vinterkarusellen for å unngå utsettelser av starten. Sist kom det hele 740 løpere i regnværet og det kan bli enda flere på morgendagens start.

Tekst og foto: Jørgen Pettersen

Store felt i årets karusell og på bildet er det 10 km feltet som gjør seg klar fra det første løpet i 2013.

Sist vant Kristine Fjellanger 5 km for kvinner på tiden 19.58. Hun løper nå for Strindheim IL i Trondheim. Kristine er jo som kjent fra Bergen og løp for Loddefjord IL og Varegg fleridrett tidligere.

Det er bare å henstille til løperene når de kommer til mål om å holde til venstre for de som løper 5 km og til høyre for de som løper 10 km. Da blir det mye lettere for arrangørene når flere hundre mosjonister skal sluses over målstreken.