Virtuelle løp, som kan løpes hvor som helst og hvor man registrerer tid selv, fikk sitt store gjennombrudd i pandemiåret 2020 og arrangeres fortsatt i et ikke lite omfang selv om  de ordinære løpsarrangementene i det store og hele nå har kommet i gang igjen. Her omtales kort noen av de virtuelle løpene som arrangeres fram mot sommeren i år.

* Kondisløpet
Kondis har en variert terminliste for virtuelle løp gjennom året og først ut av arrangementer er Kondisløpet 5 km som går i perioden 1. til 31. mars. I perioden 8. til 18.april går videre Kondisløpets maratonstafett hvor man enten kan løpe maratondistansen som lag med fire eller to deltagere, eller også solo.

Hjemmeside: Kondisløpet

* Runner's World Challenge
Runner's World Challenge omfatter en rekke virtuelle løpsutfordringer som arrangeres gjennom hele året. Av de som er nærmest i tid finner man 60 minutters løp 20. mars med registrering av tilbakelagt distanse, Langfredagsmaraton som arrangeres 15. april med distansene halvmaraton og maraton, og skogsløpet Run Forest Run som går 1. mai med 5 km, 10 km og halvmaraton. samt 100 minutters løp som går 15. mai.  Løpene kan løpes på gitt løpsdato, og også innenfor to dager før denne. Av andre virtuelle løp som RW arrangerer kan også nevnes Solo Race som går ukentlig med distanser fra 3 km til maraton. 

RW Challenge: Terminliste

* Sportsmandens løpskarusell
Sportsmandens løpskarusell går i år for femte år på rad med løp vår, sommer og høst. Vårkarusellen som den nærmeste går i perioden 1. mars til 31. mai og man kan delta på fra en til alle av distansene 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton.    

Hjemmeside: Løpskarusellen

* Holmenkollstafetten virtuelt (oppdatering)
Holmekollstafetten, som går lørdag 14. mai, kan i år også løpes virtuelt. Den virtuelle stafetten har fem etapper som løpes av lag på fem deltagere, og hver av etappene kan løpes hvor som helst i perioden  1. til 14. mai. 

Hjemmeside: Holmenkollstafetten virtuelt 

* 17. Mairaton
Oslo Maraton arrangerer også i år det virtuelle løpet 17. Mairaton med distanser fra 3 km og til 73.3 km (Trippelen) samt Mini Mairaton for barn og rullestol racingklasser. Løpet hadde på alle distanser i fjor  i overkant av 1000 deltagere med registrerte tider hvorav flest på 10 km (Jordbærmila) med 490 deltagere. 

Hjemmeside: 17.Mairaton

* KK-Mila Sommerløpet
Foruten den ordinære KK-Mila som arrangeres til høsten med start og mål  på Bislett Stadion har KK-Mila også virtuelle løp på programmet, og Sommerløpet som går i perioden 18. til 21. juni med 5 km og 10 km er et av fire løp som går virtuelt i år.

Hjemmeside: Sommerløpet