For de uinnvidde kan vi fortelle at dette løpet er den store drømmen for veldig mange ultraløpere. Løperne må gjennom et nåløye for å komme med. Utvelgelsen skjer ved en kombinasjon av utvelgelse og lotteri og mange løpere har vært påmeldt i årevis uten å komme med. Frykholm var så heldig å bli trukket ved første forsøk.

Løpet går gjennom fantastisk voldsom natur, 100 miles (161km) og 5000 høydemeter. Mange timers løping skjer naturlig nok om natten så det mangler ikke på utfordringer. Maksimaltiden på de 161 kilometerne er 30 timer.

Premien for å fullføre er en beltespenne, sølv for de som fullfører innen 24 timer, bronse for de som fullfører innenfor maksimaltiden. Hittil er det bare to nordmenn som eier sølvspenna. Vi er helt sikre på at Frykholm har det som skal til for å bli den tredje, men i et så langt løp er det veldig mye som skal klaffe.

Det er omtrent to tredjedeler av løperne som fullfører hvert år.

Også to andre nordiske løpere starter i år. Jan Söderkvist, som sannsynligvis har nordisk rekord i antall starter og Danske Andreas Carlsen.

 Geir Frykholm ved starten to dager før. Bilde privat.

 

 

 

Løpet hjemmeside som er full av historikk, bilder og beskrivelser. Her blir det også live update. Med erfaring fra tidligere år kan vi si at nettsiden har en tendens til å "miste" løpere av og til så fortvil ikke med en gang om den dere søker ikke sjekker inn på noen timer.

Geir Frykholms blogg

Film fra Western States

irunfar.com Her er det et vell av bakgrunnstoff og intervjuer. I tillegg oppdateres siden hyppig under løpet.

DIREKTELINK TIL LIVE UPDATE