Tekst: Otto Gullesen og Olav Engen

Nyttårstrimmen ble nyttårsaften 2018 arrangert for 43. gang. Helt siden 1975 har det blitt løpt fra Porsgrunn til Skien. De første årene 9,3 km, men fra 2015 ble løypa forlenget til 10 km og kontrollmålt av Kondis. Løyperekorden i den nye 10 km-løypa er fra 2015 og ble satt av en, den gang, ganske ung Simen Halle Haugen fra Runar, på tiden 31,31.

Hele 1020 løp eller gikk Nyttårstrimmen i år. Det er det høyeste deltakerantall på 2000-tallet. Disse var fordelt på 676 som løp på tid og 344 som deltok i trimklassen. Litt snøfall og varierende sandstrøing gjorde at løypa fra Porsgrunn til Skien ikke var rekordrask i år.

Dennis Berntsen Velkom.JPG
Dennis løp sammen med mor Merete Berntsen og Meretes samboer Vegar Melby i trimklassen.

Nytt Halle Haugen talent vant kvinneklassen
I årets løp var det et nytt talent fra Halle Haugen familien som vant. Ina Halle Haugen fra Runar Friidrett løp inn til 37,56. Hun vant både aldersklassen K14-15 år, kvinner totalt og slapp bare 12 av herreløperne foran seg. Det var også den første 10 km hun løp.

På 2. plass kom Christine Næss fra Asker Friidrett på 38,20 tett fulgt av Gunhild Halle Haugen på 38,24. (Ps! Gunhild er mor til Ina og Simen og hun har forøvrig vunnet tre ganger før og har gjeldende løyperekord i den gamle 9,3 km løypa). Frida Thorsås fra Uredd Friidrett i Porsgrunn løp på 38,30 og var med det den fjerde av kvinnene under 40 minutter.

Pallen i kvinneklassen med Christine Næss, Ina Halle Haugen og Gunhild Halle Haugen.

Klar seier til Targan i herreklassen
I herreklassen vant 22 år gamle Abdalla Targan Yousif nok en gang et lokalt løp (han var klar vinner også i Skagerakløpet og 10 km på Svanstul Fjelløp). På litt vanskelig underlag og med en to ukers sykdomsperiode i forkant, løp han mila på 33,38. Targan har tidligere deltatt på 3000 m hinder for Sør-Sudan i Brasil-OL og løper nå for Herkules Friidrett i Skien.

59 sekunder bak Targan kom Robert Bergstå fra Svarstad IL inn til en 2. plass tett fulgt av Ørn/Grenland Ski-gutten Sindre Aarrestad Berg på 3. plass 3 sekunder bak. På henholdsvis 4. og 5. plass kom Jens Kortner fra arrangørklubben Herkules Friidrett og Jonathan Supphellen Waatevik fra den andre arrangørklubben Gjerpen Friidrett.

Ingunn Statle Guldbrandsen K80+.JPG
Ingunn Statle Guldbrandsen var vår eldste deltaker og løp i K80+ på den gode tiden 1,20,50