Ultraløpet "Soria Moria til Verdens Ende" har utviklet seg til å bli det største årlige 100-milesløpet i Nortge. Hele 75 løpere våger seg ut på den lengste distansen som starter fra Soria Moria på Voksenkollen lørdag kl 10:00 - og som avluttes søndag ved Vippefyret på Verdens Ende på Tjøme. Med 50 løpere på den halve distansen som starter ved Sande, er det altså totalt 125 løpere på ultradistansene.

Slik løypa går blir det nødvendigvis noen asfaltpartier for løperne, men 75 % av løypa går på mykt underlag som sti og grus - og ultraløperne får bryne seg påhenholdsvis 4200 og 1700 høydemeter.

Marius Stengle-Håkonsen fra Romerike Ultraløperklubb hadde en stor ledelse allerede her på Kolsåstoppen. Den økte hele helgen inn mot mål. (Foto: Tom-Arild Hansen)Marius Stengle-Håkonsen  ved Kolsåstoppen i fjorårets løp, da han vant 100-milesløpet for tredje gang. (Foto: Tom-Arild Hansen)

Siden det første løpet i 2017 med 26 deltakere, har deltakelsen de fem siste årene stabilisert seg på 110-120 startende på 50/100 miles samlet.

Årets nykommer er en kortdistanse som løper de siste 27 kilometerne, der 40 løpere er påmeldt. I motsetning til ultradistansene er denne løypa merket - og et skikkelig lavterskeltilbud der man har inntil 11 timer til rådighet. På denne strekningen vil løpere fra alle distansene blande seg.

Alle er kanskje ikke kjent med at snøen kan ligge lenge også i Vestfold, men det kan den helt klart. Arrangøren skriver i en oppdatering i dag:

- På grunn av snøforholdene i høyden er løypa lagt om mellom Konnerud (55.6 km) og Montebello (70.1 km). Det er hardpakket snø i ca. 3 km på grusvei/skiløype, rimelig god løpbarhet. Inn mot utsikten på Montebello (71.6 km) er det et parti på ca 1 km med endel råtten snø. Vi har merket med røde/hvite bånd der det kan være vanskelig å se stien.

Dette og alt annet om SMVE kan du lese på løpets hjemmeside.

Løpets facebookside

RaceTracker - SMVE med deltakere og løypekart, her kommer også tracking og resultater.

monica-strand.jpg
Monica Strand vant 50 miles i 2022. (Foto: Mona Kjeldsberg)
 

Kondis-reportasjer:

Fra starten ved Soria Moria i Holmenkollåsen lørdag formiddag. 72 løpere venter spent på startsignalet før de skal ut på 161 kilometer. (Foto: Ståle Nordahl)
Fra starten ved Soria Moria i 2019. (Foto: Ståle Nordahl)

Liss_Vallestrand_Snø_i_Vestfold (666x592).jpg
Det var en del snø i løypa også i 2019. Her ser vi Liss Vallestrand på maisnø i Vestfold. (Foto: Tore Hoff)