Bildet. Feltet løper forbi tyrefekterarenaen i Sevilla i fjor hvor det også ble gode norske plasseringer (Foto: Kjell Vigestad)

Ann Kristin Mosbron fra Spirit-Stavanger Friidrett kom med tiden 2.56.57 (brutto 2.57.02) på 14. plass i Sevilla Marathon som gikk på søndag. Løpet ble vunnet av portugisiske Filomena Costa på 2.28.00 og kenyanske Lawrence Cherono på 2.09.40. Av andre nordiske resultater kan nevnes at svenske Louise Wiker kom på 9. plass med 2.40.43.

I alt var det 8342 deltagere i Sevilla Marathon som i år gikk for 31. gang.

Resultater Sevilla Marathon 22. februar (*)

Damevinneren: Filomena Costa fra Portugal hadde kort reisevei til Sevilla, hvor hun vant suverent foran alle de afrikanske løperne på en meget god tid. Hun har en mannlig løper rett bak seg. (Foto: arrangøren)

Maraton kvinner:

Pos Startnr. Navn Bruttoyid Nettotid
1 103 FILOMENA COSTA, PORTUGAL 02:28:00 02:27:57
2 107 ABEBECH TSEGAYE BEKELE, ETIOPIA 02:33:49 02:33:47
3 105 MERCY JELIMO TOO, KENYA 02:34:52 02:34:50

14 2119 ANN KRISTIN MOSBRON, NORGE 02:57:02 02:56:57

Herrevinneren: I herreklassen ble det femdobbelt afrikansk før beste hjemmeløper på sjetteplass med 2.16.52.  (Foto: arrangøren)

Maraton menn:

Pos Startnr. Navn Bruttotid Nettotid
1 25 LAWEWNCE CHERONO, KENYA 02:09:39 02:09:37
2 1 JAFRED CHIRCHIR KIPCHUMBA, KENYA 02:10:26 02:10:23
3 16 BERNARD KIPKORIR TALAM, KENYA 02:11:33 02:11:31

3114 1929 GEIR ARVE RÅHEIM, NORGE 03:35:20 03:34:50

(*) Norske resultater ut fra søk blant de beste i senior- og veteranklassene.

Over Spanskeplassen: Lawewnce Cherono er i tet etter 36 km. (Foto:arrangøren)

Alle resultater: Sevilla Marathon

Mer omkring Ann Kristin Mosbrons løp: Spirit-Stavanger FIK
Stor reportasje fra Sevilla Marathon 2014
Louise Wiker blogger om sitt vellykkede løp i Sevilla hvor hun satte pers med mer enn 5 min.

Ny deltakerekord: Med 8342 løpere i mål ble det deltakerrekord i den 31. utgaven av Sevilla Marathon. Starten går der verdensutstillingen ble holdt i 1992. (Foto: arrangøren)