New York City Halvmaraton er ikke fullt så sagnomsust som byens maratonløp som går om høsten. Men halvmaratonløpet er også blitt veldig stort, og også her møtes elite og bredde i skjønn forening.

I år var det faktisk en løper som ikke starta i eliteløpet som kom i mål som førstemann. Belay Tilahun fra Etiopia var påmeldt på ordinært vis, men tok igjen mannen som hadde leda nesten hele veien, eritreiske Daniel Mesfun, da bare ca. 1 kilometer gjenstod. I mål skilte det 6 sekunders i Tilahuns favør. Sluttida ble 1.02.10, men det skal legges til at denne A til B-løypa ikke er regna for å være av de raskeste. Heimefavoritten, Paul Chelimo, måtte nøye seg med tredjeplassen. 

I kvinneklassen ble det kenyansk seier til den store favoritten, Joyciline Kipkosgei fra Kenya. Hun har verdensrekorden på både halvmaraton (1.04.51) og 10 km (29.43), og sjøl om hun var langt bak sin egen bestetid på distansen, tok hun en overbevisende seier. Tida ble 1.10.07, og den kunne nok blitt en god del bedre om hun ikke hadde ligget avventende i feltet i første delen av løpet. Mary Ngui, også hun fra Kenya, kom på andreplass akkurat minuttet bak. 

Cathrine Wolden var raskeste norske kvinne med 1.30.28 mens Henrik Nilsson hadde best tid av de norske herrene med 1.16.19. Erik Bergli ble nummer 18 av 341 deltakere i 60-årsklassen med 1.38.13. Det var han fornøyd med. 

- Ja, det var pers i "nyere tid", forteller 60-åringen som løp på ca. 1.30 helt tilbake i 1984. Bergli hadde bare godord å si om halvmaratonløpet i New York. 

- Det er ei f​in løype fra Brooklyn over til Manhatten, gjennom Times Square opp i Central Park hvor det er mål. Det var fin stemning langs løypa og godt organisert som vanlig i New York, forteller Erik Bergli til Kondis. 

Snittida i årets løp var på 2.07.48 med 2.15.19 for kvinner og 2.00.18 for menn. Løpsforholda var gode, men med temperaturer ned mot null i starten, var det nok mange som gjerne skulle hatt det litt varmere. 

NYC_Halv_Erik_Bergli.jpg
Erik Bergli var fornøyd med både tida - 1.38.13 - og opplevelsen. (Foto: privat) 


Kvinner elite
NYC_halv_res_kvinner.jpg

Norske kvinner
NYC_halv_res_norske_kvinner.jpg

Menn elite
NYC_halv_res_menn.jpg

Norske menn
NYC_halv_res_norske_menn.jpg


Alle resultat

NYC_halv_Belay_Tilahun.jpgBelay Tilahun var ikke av de inviterte eliteløperne, men stakk likevel av med seieren. (Foto: arrangøren)