Fagervann Opp går delvis i naturreservat og det må derfor søkes om dispensasjon for å arrangere løpet.
I tillatelsen som gis for løpet er det et maks antall deltaekre på 100. Dette tallet fylles lett opp hvert år, men noen frafall helt tinn mot løpsdagen gjør at det kan blir noe færre deltakere.
Nok en gang var det flott vær og mye bading rett etter løpet. 

Even_Broendbo_Dahl_IMG_6217.jpgEven Brøndbo Dahl, FIK Orion vant det11. Fagervann Opp  Foto: Morten Sverdrup-Thygeson

I herreklassen ble det en tøff duell mellom Allan Cherry, Nydalen Skiklub som vant det første løpet i Motbakkecupen i Maridalsalpene (delt førsteplass med Jon Somoen, også han Nydalen Skiklub) og Orions Even Brøndbo Dahl.Det ble til slutt Dahl som vant duellen på gode 13.03 mens Cherry endte på 13.07
Løyperekorden beholdt Eirik Gramstad som i 2014 løp på 12.42

Malin_Hoelsveen_IMG_6233.jpg
Malin Hoelsveen, rettledes mot mål av arrangøren Marianne Følling   Foto: Morten Sverdrup-Thygeson

I kvinneklassen ble det Raufoss IL 13 år gamle Malin Hoelsveen som vant. Hun ble nr.2 i Rett til Værs, det første løpet i Motbakkecupen i Maridalsalpene.
Hoelsveen er tross sin unge alder en svært god motbakkeløper allerede, og vant allerede som 10 år gammel Åneskøl Opp i 2015. Tidligere i år vant hun og forbedret sin egen løyperekord i Kollentrappa.

Neste løp i Motbakecupen i Maridalsalpene er Sellanrå Opp som går tirsdag 7.august

Rolf_Nielsen_IMG_6209.jpg
Rolf Nielsen elsker å delta i løp på mjukt underlag, enten det er motbakkløp i Maridalsalpene,terrengløp rundt Svartkulp, Øyakarusellen, St.Hansgaloppen eller Sognsvann Rundt Medsols.   Foto: Morten Sverdrup-Thygeson

Lagbilde_IMG_6282.jpgLagbilde er obligatorisk etter løpene i Maridalsalpene.    Foto: Morten Sverdrup-Thygeson