Historie
Det første arrangementet under navnet Ålesund Maraton blei arrangert i 1990 med kun halvmaraton som distanse. Og det gjorde det i tre år, lagt til området rundt Spjelkavik. I 1993 blei arrangementet utvidet til også å gjelde full maraton med start fra Ørskog kirke og mål i Ålesund sentrum. Fra 2003 blei Ålesund Maraton flyttet til  Moa med start og mål på samme sted, og med innhold av begge distansene. Og slik har det vært siden.

Start
Starten er kl. 10.00 på maraton og kl. 12.00 for halvmaratonløperne. Det blir anledning å starte tidligere for de som vil bruke lang tid, men da må arrangøren få vite dette dagen før løpet. I år er det opprettet en trimklasse uten tid på halvmaraton for de som ikke vil ha publisert sin sluttid.

Påmelding 
Fristen for påmelding med ordinære satser er fredag 11. mai. For påmelding lørdag 12. mai blir det 100 kr ekstra å betale på begge distansene. Garderober og utdeling av startnummer er på Stamina Tren Moa som ligger 300 meter fra startområdet.
Påmelding kan du gjøre her

Premiering
Det blir deltakermedalje til alle, pokaler til klassevinnerne og pengepremie til totalvinnerne. Premieutdelingen foregår i målområdet med en gang resultatene er klare.

Tidtakerbrikke
Hvert startnummer inneholder tidtakerbrikke, og arrangøren bruker opp igjen disse seinere. Vær vennlig og legg fra deg startnummeret i målområdet, både av miljømessige- og økonomiske årsaker.

Salg
Jan Petter Venøy i Selje Sport og Fritid vil stille opp med full bil og fulle bord, inneholdene joggesko og klær av merket Saucony. Her kan man gjøre gode kjøp.

For mer info, se løpets hjemmeside

For karthenvisning, se arrangementet på terminlisten

Les om fjorårets arrangement

Studer langtids værmeldingen for Spjelkavik på yr.no
 

Forehand_alleiarbeid
Forberedelsene til årets arrangement er i full gang. Foto: Helge Fuglseth