Anders Aukland har bestemt seg for å legge opp som toppløper på langrenn, og dermed ble målpasseringen hans på «Summit 2 Senja» avslutningen både på sesongen og karrieren hans.

Legenden Anders Aukland fyller 51 år i år, og han gikk i dag i mål på sitt siste Ski Classics-renn med en 29-plass, av 96 deltagere i eliteklassen, kun 15 minutter etter vinneren i den krevende løypen.

Anders Aukland var med på OL-gullaget i stafett i 2002, VM-gull i stafett i 2003, VM-gull i vintertriatlon i stafett i 2006, han har individuelt VM-sølv fra 5-mila i Oberstdorf i 2005, VM-sølv på 3-mila i Val de Fiemme i 2003, han har 6 verdenscupseire, inkludert Marcialonga da det var med i verdenscupen i 2004. I Ski Classic-sammenheng har han 9 seire, 5 andre- og 9 tredjeplasser. 62 ganger har han vært topp-10. Han har vunnet langløp på ski siden før Ski Classic ble oppfunnet. Vasaloppseieren i 2004 var den første norske seieren i dette løpet siden 1971.

Anders Aukland har også prestert godt innen friidrett, med resultater på alt fra 1:55 på 800 meter til 29:45 på 10.000 meter.

Så dette er virkelig en legende som takker av fra toppidretten.

Om dagens renn sa Anders Aukland dette til NRK:

– Det var bare å nyte turen over fjellet, det var jo et sinnsykt flott skirenn. Hardt, men herlig!

Andreas Nygård er lagkamerat av Anders Aukland i Team Ragde Charge. Til NRK sa han etter løpet hva Anders har betydd:

– Han har betydd om ikke alt, så nesten alt for statusen på langløp. Han deltok i sitt første world-cup-renn for 30 år siden, så du kan jo tenke deg hva slags liv han har hatt.Jeg tror han er en utdøende rase, jeg tror ikke vi får se noen som ham igjen, erkjente en rørt Andreas Nygård.

På Hurtigruten fikk Anders Aukland dusje og skifte før han ble med skipet inn til Tromsø, der ble han flydd tilbake til Bardufoss. Der møtte han resten av lagkameratene sine for en feiring og hyllest av hans lange toppidrettskarriere.

Resultater

Les også:
Anders Aukland - Trening gjennom fem tiår