Montebelloløpet ble arrangert for 6. gang lørdag 10. september. Løpet som er en del av Montebellotrippelen, arrangeres fra torget i Sande der alle de korte løypene har start og mål, mens hovedløpet over 16 km har start på åsen vest for E18 og målgang på torget.

I herreklassen ble det seier og ny løyperekord til Andreas Myhre Sjurseth fra SK Vidar - som vant på 59:44 som var 2:43 foran Lars Petter Stormo fra Team Oslo Sportslager. Klaus Øiseth fra Team Milsluker'n kom på tredjeplass, fem sekunder etter Stormo. Den tidligere løyperekorden hadde Jarle Wermskog med 59:49 - så det var ikke snakk om mer enn fem sekunder forbedring, men rekord er rekord.

De som til slutt kom på de første plassene tok kommandoen direkte fra start.  Vi ser bla.a. 105 Lars Petter Stormo ved siden av Sjuseth med nr 92 (arrangørfoto: Montebellorittet).

Andreas_Myhre_Sjurseth_1.jpgMen snart var Sjuseth alene i tet... (arrangørfoto: Montebellorittet).

I kvinneklassen vant Inger Bonden fra Sande Sportklubb med tiden 1:17:08 med Anette Foss Lia og Trude Stormo på de neste plassene. Trude vant også det første løpet i 2011.

Inger Bonden i bra driv i
flott terreng.. (arrangørfoto: Montebellorittet).

Anette Foss Lia var nest raskeste kvinneløper (arrangørfoto: Montebellorittet).

MONTEBELLOLØPET 16KM
Startområdet er ved Kalmoseterveien på toppen av "Holstebakken". Løypa følger Kalmoseterveien fram til kulverten under E18. Derfra følger den Montebelloløypa fram til Skaug. Løypa tar av fra Kalmoveien og følger sti fram til Guriløkka der første drikkestasjon befinner seg. Fra Guriløkka følges sti fram til Kalmovannet som skal løpes 1,5 ganger rundt, Løypa krysser Haukelielva og følger traktorvei fram til Skjørdal, andre drikkestasjon ligger. Fra Høybråta følger løypa sti/traktorvei fram til bro over motorveien ved Bonden. Herfra følges bilvei og jordekanter til mål ved på torget i Sande.