Nesten 3400 løpere løp seg jennom den vakre, men ikke helt lettløpte løypa i Stavanger. Det er solid deltakerrekord og det beviser nok en gang av løpebølgen i Norge virkelig er på tur opp og fram. Det var gode løpsforhold og mange blide løpere som smilte i det de passerte målstreken utenfor Forum Expo.

Sterk løyperekord blant herrene

Awet Kibrab har deltatt flere ganger i 3-Sjøers løpet, men aldri vunnet. I dag fikk han fullklaff og vant løpet på ny løyperekord og fikk med det ta med seg en god premiesjekk hjem til Østlandet. Ullensaker/Kisa-løperen var totalt overlegen og vant komfortabelt på tida 1.04.40. Han var med det 12 sekunder raskere enn den tidligere løyperekorden satt av Ørjan Grønnevig. Dagens andremann ble hjemmehåpet Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes. Den konkurranseglade mannen løp inn på tiden 1.09.57. Nok en hjemmeløper havnet på pallen og Andreas Penne Nygård var for første gang topp tre i løpet og fikk tiden 1.10.21 i det han passerte målstreken.

Kjente jenter i toppen

Runa Skrove Falch begynner å bli en kjent løper i løypa. Hun har deltatt flere ganger og tok NM-gull i den samme løypa i 2019. I da løp hun på 1.17.46 og vant komfortablet foran nummer to, Silje Torsvik. Jenta fra Spirit Friidrettsklubb har hatt en god sesong og vist solid framgang på flere konkurranser. Hun noterte seg tida 1.20.16 etter fullført distanse. Nummer tre i løpet ble også ei jente som kjenner løypa godt. Ungjenta Adele Nordheim Henriksen har, tross sin unge alder, deltatt flere ganger. I dag løp jenta fra Gular på tida 1.21.37.

Den drevne arrangørstaben vet å sette stor pris på sine deltakere og serverer varm lapskaus og flere andre godsaker i det en kommer i mål. Det fantastiske publikummet gjør også at løpet som alltid arrangeres første helga i november er verdt et besøk og en deltakelse.