Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.- Vi i Baksjøløpet var selvsagt var veldig fornøyd med å komme over 700 deltakere igjen i fjor, og vi håper denne økende deltakermassen er noe som fortsetter i år, sier løpsgeneral Bjørn Bakken til kondis.no.
- 159 deltakere på tid var vi også fornøyd med i fjor og vi tror og håper dette også vokser seg sakte oppover til over 200 igjen. Det kan se sånn ut da vi har litt flere forhåndspåmeldte så langt i år enn vi hadde på samme tidspunkt i fjor, sier Bakken.

Akkurat som i fjorårets løp ser det ut til at løpsværet blir strålende, og da er det ingen grunn til at ikke drømmen om over 700 deltagere skal slå til.
- Selv om arrangementet er tidligere i år enn i fjor så har våren virkelig kommet og tørket opp mye av grusdelen av Baksjøløpet allerede, sier Bakken og legger til at værmeldinga ifra både Yr og Storm vitner om videre tørking hele uka og også godt vår vær på selve løpsdagen. Alt tyder altså på meget tørre og fine løyper.

Kondis.no fra fjorårets løp:
Baksjøløpet i supervær med største deltagelse på 21 år
Kondis.no: Samleside for Baksjøløpet

k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgBaksjøløpet er et Kondis Kvalitetsløp
Les mer om kvalitetsløp HER

P4154281_start_toppbilde.JPG
Baksjøløpet på Åbogen betyr vårslepp av mosjonister og aktive. I 2018 var det hele 710 som tok den 10,7 km lange runden rundt Baksjøen eller nøyde seg med å mosjonere 6 km på vekselvis grus og asfalt. På bildet ser vi blant annet fjorårsvinner Kristian Monsen med startnummer 8. (Foto: Olav Engen)

Ny vandrepokal
I og med at Kristian Monsen fra Ull/Kisa fikk sitt tredje napp i vandrepokalen for herrene i fjor (med tiden 37:57), og dermed fikk den til odel og eie, så har arrangøren i år en helt ny vandrepokal for herrene. For damene så vant Marthe Hanssen fra Lillehammer (44:22) i fjor. Dette var hennes første napp i pokalen, og på damesiden så er det mange som har et napp.

Det er satt opp en premie på 1000 kroner for ny løyperekord i Baksjøløpet, men det er tøffe tider å bryne seg på, spesielt i kvinneklassen der Grete Kirkeberg har rekorden med 37.53. For herrer tilhører rekorden Terje Næss med 34.12. Så vidt vi erfarer er løyperekordene fra før løypa ble noe forlenget - etter at innkomst ble flyttet til Åbogen Velhus.

Ellers er det premie til alle som fullfører i Baksjøløpet, en premie som endrer seg for hvert år. Det er også idealtidspremie og mange gavepremier som trekkes på startnummer.

Løpets hjemmeside
Baksjøløpet på facebook
Baksjøløpet på Instagram

Påmelding
Aktiv 150 kroner, tur/trim 100 kroner til og med lørdag 6. april 2019.
Etteranmelding er også mulig på løpsdagen fram til 10 minutter før start: Aktiv 200 kroner, – tur/trim 130 kroner.

Løypekart og høydeprofil