Barskingen fikk en del kritikk i fjor, og det hadde de virkelig tatt innover seg. 8 km løypen var nærmere 10 km, mye mer teknisk krevende enn i fjor, og da de i tillegg hadde flesket til med mange nye krevende hinder, ja da tror en ikke noen har noe å si dette året. Årets løp var veldig bra og hadde alt en hinderløper kan ønske seg; krevende terreng, bakker, gjørme, mange og krevende hinder.


Fotograf Kenneth Baluba Sporsheim.jpg
Ziplinen er ett signaturhinder hos Barskingen, ikke mange løp som har dette. Fotograf: Kenneth Baluba Sporsheim


Barskingen deler opp løpet sitt slik at alle skal få de utfordringene de ønsker.

8 km Elite/EM –Kvalifiseringspulje for de de mest hardbarka hinderløperne.

8 km Her kunne deltakerne hjelpe hverandre, men fortsatt denne samme harde løypen som eliten var igjennom.
5 km  - En snillere versjon av 8 km-løypen. Her slapp en de verste hindrene. En kunne også løpe lag, både på 5 og 8 km.

Alle eliteutøverne måtte klare alle kvalikhindrene for å kvalifisere seg til EM og for å kunne vinne 8 km singel. Det var 8 kvalikhinder, og disse var tydelig merket. Løperne hadde tre forsøk pr. hinder. Løperne ble utstyrt med et armbånd før start. Dersom hinderet ikke ble fullført, ble armbånd fjernet, og samtidig røk altså også muligheten både for å vinne løpet og kvalifisere seg til EM. Her kom også burpees som tilleggsstraff.

Ellers var straffen lik på de andre hindrene. Om man ikke klarte ett eller flere hinder vanket det straff; 15 spentshopp pr. hinder som ikke ble fullført.

Kvalikhindrene var:
Tredelt monkeybar
Himmeltrappa med en twist (Stairways to Heaven)
Tauklatring
Harehølet
Knute på tråden
Inverted Walls
Dragons Back
Stylter

Barskingen fikk en del tilbakemeldninger på at hindrene var for lette i fjor. Dette året var det ikke slik i det hele tatt! De som trodde dette var et løp det var lett å kvalifisere seg til EM på fikk fort kjenne at det var ikke saken.

Vil her dra frem to av de nye hindrene, først Knute på tråden hinderet som er helt nytt i hinderverden. Designeren, Egil Mosen, skal ha æren for dette vanskelige hinderet. Her måtte en klatre opp på toppen av en stor, glatt tønne hengende i et tau. Det var 3 hull plassert i forskjellige høyder. På toppen skulle en åle seg videre på ett tau hvor det hang en bjelle. Først når bjellen var nådd var hinderet fullført. Her røk det mange armbånd, både blant elite herrer og damer.


Fotograf Willy Larsen.jpg
Knute på tråden, dette var ikke lett! Fotograf Willy Larsen

Dersom du var så sterk at du klarte dette hinderet gikk det ikke lenge før neste utfordring ventet. Stairways to Heaven er ikke ett nytt hinder - det er et hinder som har begynt å komme på flere og flere løp. Først ute med dette hinderet i Norge var Northman OCR i Sandnes for noen uker siden. Men Barskingen nøyde seg ikke med en helt vanlig versjon, de ville ha en twist. Hvilken twist! Når en hadde klatret på toppen av trappen så skulle en ta seg over på andre siden via seks tau med knute på enden av tauet. Her røk det armbånd i massevis! Men en hadde tre sjanser, det var bare og tørke av seg, manne seg opp og prøve igjen..


Trapp Fotofraf Michael Dunin Tomaszewicz.jpg
Himmeltrappa med en tvist. Her er både overkroppsstyrke og grep viktig. Fotograf Michael Dunin Tomaszewicz

Det var en del kjente navn på startstreken både på herre- og damesiden i eliteklassen, men i hinderløp kan alt skje! Dette viste seg godt igjen på løpet. Undertegnede kom selv i mål som andre kvinne, men uten armbånd- ingen pall. Undertegnede sto klar og gratulerte tredje kvinnen i mål som vinneren. det var Michelle Kristoferson som fikk den positive overraskelsen. Av 24 elitedamer var det bare 4 som fullførte med armbåndet inntakt. Av mennene var det 18 av 37. Disse tallene sier sitt, i år viste Barskingen muskler!


Topp 3 i eliteklassen var som følger:  

Resultater

           

Elite

 Menn

   

Kvinner

   

Plass

 Navn

Tid

 

Plass

 Navn

Tid

1

 Jørgen Otto Tresselt

01:00:23

 

1

 Michelle Kristoferson

01:22:10

2

 Christian Rønning

01:03:30

 

2

 Ragnhildur Arnadottir

01:29:59

3

 Carl Boström

01:03:42

 

3

 Anna Larsson

01:41:07


Resten av resultatene i de ulike klassene ligger på Barskingen sin nettside.
 

Hva er så spesielt med Barskingen? Arrangøren setter sitt personlig preg på det; de vil at deltakerne skal tilbake til barndommen og de vil at løpet skal være gøy. De vil at du skal hyle av glede når du tar Ziplinen over vannet, smile når du hopper tau og ikke minst lure på om du fortsatt kan gå på stylter?!

Stylter Fotograf Stian Schløller.jpg
Vinneren av herreklassen Jørgen Otto Tresselt i dyp konsentrasjon på styltene. Fotograf Stian Schløsser Møller

Barskingen er er skikkelig gjørmeløp, og med sol og varme de siste ukene har arrangørene jobbet hardt for å sørge for at årets løp også skulle bli en gjørmeversjon. Det klarte de! Utallige ganger måtte deltakerne gjennom gjørmehull, gjørmetunneler, myr og elv.


Fotograf Boris Danielsen.jpgNo words needed! Fotograf Boris Danielsen

Brannmenne var på plass også i år, og det virket som om de storkoste der de sto. Først spylte de deltakerne i løypen, så sto de klare til å spyle deltakerne rene etter løpet.

Fotograf Stian Schløsser Møller.jpgEn forfriskende dusj etter løpet. Fotograf Stian Schløsser Møller

En annen hinderløps arrangør, Bootcamp Hønefoss, var også til stede. Til Barskingen hadde Bootcamp Hønefoss tatt med seg A-frame hinderet sitt. Det er kjekt å se at hinderløpsarrangører samarbeider og hjelper hverandre!


Fotofraf Michael Dunin Tomaszewicz.jpgTeamwork i gjørma.  Fotofraf Michael Dunin Tomaszewicz

Publikum får gleden av å følge deltagerne gjennom flere hindere på flyplassen og rundt på gården. Arrangøren hadde utnyttet flyplassområdet godt med mange boder hvor en kunne kjøpe mat og diverse. Det var satt opp bord og stoler. Med over 3000 mennesker på plassen var den eneste køen dokøen..

Andedammen Fotograf Willy Lasen.jpg
Andedammen hadde fått nye tilskudd dette året. Fotograf Willy Larsen


Flere bilder fra løypa nedenfor
(Alle foto: Bjørn Johannessen)

50D3912.jpg

50D3925.jpg

50D3993.jpg

50D4019.jpg

50D3829.jpg

50D4022.jpg

50D3815.jpg

50D4033.jpg

50D3991.jpg

50D3996.jpg

50D3981.jpg

50D4058.jpg

50D4072.jpg

50D4080.jpg

50D4086.jpg

50D4088.jpg

50D4092.jpg

50D4098.jpg

50D3884.jpg

50D3899.jpg

50D4001.jpg

50D4036.jpg

50D3968.jpg

50D3891.jpg

50D3966.jpg

50D3976.jpg

50D3871.jpg

50D3879.jpg