Yr melder været i København søndag. Løpet starter kl. 11.15: 

Værmelding lørdag 17. september kl. 23.30

Tid skyer temp. nedbør vind (vindkast)    mer om vinden
skyet
13° 2 m/s fra sørvest med vindkast på 4 m/s
Svak vind fra sørvest med vindkast på 4 m/s
skyet
14° 1 m/s fra sørvest med vindkast på 4 m/s
Flau vind fra sørvest med vindkast på 4 m/s
skyet
14°
0 til 0.2
1 m/s fra vest med vindkast på 4 m/s
Flau vind fra vest med vindkast på 4 m/s
skyet
15°
0 til 0.2
1 m/s fra sørøst med vindkast på 4 m/s
Flau vind fra sørøst med vindkast på 4 m/s
skyet
15° 2 m/s fra øst med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra øst med vindkast på 5 m/s
skyet
15° 2 m/s fra sørøst med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra sørøst med vindkast på 5 m/s

Værmelding fra Yr løpsdagen kl. 09.30:

skyet
14°
0 til 0.3
2 m/s fra vest med vindkast på 4 m/s
Svak vind fra vest med vindkast på 4 m/s
skyet
14°
0 til 0.3
2 m/s fra vest med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra vest med vindkast på 5 m/s
skyet
15°
0 til 0.3
2 m/s fra vest med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra vest med vindkast på 5 m/s
skyet
15°
0 til 0.5
2 m/s fra nordvest med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra nordvest med vindkast på 5 m/s
skyet
16°
0 til 0.4
2 m/s fra nordøst med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra nordøst med vindkast på 5 m/s
skyet
16°
0 til 1.7
2 m/s fra nord med vindkast på 5 m/s
Svak vind fra nord med vindkast på 5 m/s
kraftig regn og torden
16°
0 til 4.6
3 m/s fra nord med vindkast på 6 m/s
Svak vind fra nord med vindkast på 6 m/s
kraftig regn og torden
12°
0 til 5.9
4 m/s fra sørøst med vindkast på 11 m/s
Lett bris fra sørøst med vindkast på 11 m/s


Kolonnen for vind forteller om kun meget svak vind så lenge løpet pågår, men nå er både sol og litt regn borte fra værmeldinger. Nå er meldingen overskyet vær, litt vind, men også fare for regn.  Så de siste dagers vær med litt sol og litt regn, slik blir det ikke, ifølge Yr. Men det vil fortsatt bli litt kastevind med opp til 5 sekundmeters vind kastene.  Vinden vil etter oppdatert værmelding komme fra nordvest under løpet og vil merkes mest som motvind mellom 2 og 8 km. 

Været de siste dagene har forandret seg hele tiden. Nå vil ikke vinden øke på slutten av løpet, som meldt fredag. Sjansene for nesten helt perfekt løpsvær har økt, om Yr melder riktig. Etter løpet kan det komme noen kraftige regnbyger.

Løypekart for Copenhagen Half MarathonEn kurve som viser høydeforskjeller underveis i løypa er ikke nødvendig. Det er tilnærmet flatt hele veien.

Norske løpere inntar København

Spirit_paa_Comwell_Copenhagen_Harbour_AZ3T7190.jpg
Fortroppen til Spirit: Bak fra venstre: Jonas Listøl, Kristian Seljeskog, Henning Tjøstheim, Arne André Vetrhus, Filip Oanes, Odd Einar Tveit. Foran fra venstre: Silje Torsvik, Shezad Inayat, Einar Søndeland og Nina Søndenå. (Foto: Kjell Vigestad)

Spirit Friidrett med løpere i hovedsak fra Stavanger/Sandnes og Jæren, kommer med en tropp på hele 34 til København. Mange av dem kommer for å løpe fort. "Ned mot 1.10", svarte de mest optimistiske på spørsmål fra Kondis da fortroppen ankom hotellet i Købernhavn fredag kveld.

Zerei Kbrom Mezngi, som tok sølv på 10000 m i EM i friidrett i Mûnchen for fire uker siden, var også optimistisk da han ankom i femtiden fredag ettermiddag med fly fra Stavanger. Samtidig kom også rundt 20 afrikanere med fly via Stockholm hvorav de fleste mannlige løperne har perser under timen og damene er gode for 1.05 til 1.07. Zerei forsvant imidlertid fort videre til hotellrommet for å skifte om til en treningsøkt i litt småsurt vær i havneområdet ved Nordhavnen i København.

1U9A0122.jpgEn glad gutt: Zerei Kbrom Mezngi feiret skikkelig etter sølvet på 10000 m i EM i München. (Foto: Arne Dag Myking)

Med Zereis førsteplass på europastatistikken i 2021 på 10 km og halvmaraton er det grunn til optimisme foran søndagens løp, men med hele 13 løpere fra Etiopia og Kenya på startlista som har bedre pers enn Zereis 1.00.07, så vil det være en stor overraskelse om Zerei skulle komme på pallen. Det kan likevel bli norsk rekord for Zerei selv om han ikke klarer det.

Sondre Nordstad Moen har den norske rekorden med 59.48 i Valencia i 2017. Det var den gang også europarekord. Zerei er på jakt etter både den norske rekorden og Julian Wanders' europarekord på 59.13.

En av femten på startnummerutdelingen er fra Norge
Siden det er hele 1712 fra Norge som er påmeldt av totalt litt over 25000, så skulle sjansen være stor for å treffe noen norske på startnummerutdelingen. Det er ikke lett å se forskjell på norske og danske løpere, men noen skiller seg ut - bergensere og nordlendinger. Dermed ble det tre gutter fra Tromsø og fire damer fra Bergen som Kondis fant i Sparta-hallen der startnummerutdelingen fant sted.

Løperjentene_i_Bergen__AZ3T7232.jpgLøperjentene fra Bergen: fra venstre Aase Bech, Monica Telleshaug, Beate Rikstad og Marianne Kallestad. (Foto: Kjell Vigestad)

Tromsoe_Terje_Augdal_Thomas_Mikkelsen_Aron_Moebius_AZ3T7222.jpgTre fra Tromsø: fra venstre Terje Augedal, Thomas Mikkelsen og Aron Møbius. Aron bor nå i Oslo og var blant dem som før sesongen kollektivt skiftet klubb fra Oslostudentene til SK Vidar. Ambisjonene blant tromsøværingene varierte fra å løpe under 2 timer til å komme ned mot 1.20. (Foto: Kjell Vigestad)

Totalt er det 1712 norske påmeldt. Se forhåndsartikkel: 25051 er påmeldt til Copenhagen Half - av dem er hele 1712 norske!
Resultater kommer her