Det er friidrett.no som skriver om sertifiseringen på sine hjemmesider 26. mars.

156 ledige plasser
På løpets facebookside ser vi at løpet nærmer seg fulltegnet; 3000 løpere. Et imponerende påmeldingtall for løpet som har økt deltagelsen hvert eneste år det er arrangert, og årets løp lørdag 19. oktober er 15-årsjubileum. Når dette slrives torsdag kveld er det 2834 påmeldte, og altså bare 156 ledige plasser - et halvt år før start.

PÅMELDING
LØPETS HJEMMESIDE
HYTTEPLANMILA PÅ FACEBOOK

Til fridrett.no sier arrangørens kontaktperson Tommy Støa:
- Som i et ledd i hele tiden å prøve å strekke oss lengre, og gjøre løpet enda bedre, har vi nå inngått avtale med NFIF (kvalitetsstempel) og blitt sertifisert med fem stjerner fra European Athletics «Quality Road Race». Hytteplanmila arrangeres for øvrig som et samarbeid mellom Hytteplan BIL og IL Holeværingen.

k-en til bruk paa kvalitetslop.jpg- Vi har også et veldig godt samarbeid med løpsorganisasjonen Kondis, som gjennom sitt kvalitetsstempel har passet på at vi har arrangert løpet i henhold til regelverket i Norge. 

- Men nå har vi valgt å gå enda et steg. Prosessen med å få fem stjerner har gjort at vi har fått noen aha-opplevelser som i sin tur har gjort til at vi har tatt noen grep, lagt til noen arbeidsoppgaver og gjort litt om på arrangementet, sier han. 

Les hele omtalen på friidrett.no her: Jubilant med full score på europeisk ranking

Bilderesultat for logo running4allKriteriene for «Quality Road Race»
Alle gateløp som er godkjent og sertifisert av Norges Friidrettsforbund kan også søke om å bli sertifisert internasjonalt gjennom Running4all. Running4all er det Europeiske Friidrettsforbundets sertifiseringsordning, med støtte fra forbundene i de ulike europeiske landene.
Som arrangør vurderes man utfra 54 kriterier/spørsmål som blant annet omhandler administrasjon og finans, sikkerhet, medisinsk, løype, timing, måling, resultathåndtering, miljø, og tjenester.

Ordningen er delt inn i tre nivåer (1-stjerne, 3-stjerner og 5-stjerner), og kriteriene er en suksessfaktor for det som defineres som et godt og internasjonalt arrangement, tilpasset de nasjonale kravene. For å bli sertifisert må løpet ha minimum 500 deltakere og være sertifisert (kvalitetstemplet) av Norges Friidrettsforbund.

Dersom løpet blir godkjent med 1, 3, eller 5 stjerner vil løpet bli synlig på den internasjonale terminlisten til Running4all.
Her kan du se Hytteplanmila i kalenderen til Running4all 

20181020-S7D_5986_Henrik_Ingebritsen.jpg
Hytteplanmila betyr elitemønstring. Her fra fjorårets løp der Henrik Ingebrigtsen vant på ny løyperekord, med broren Filip på 2. plass. (Foto: Sylvain Cavattz).

7km_fartsholder_70min_AZ3T3960.jpg
Hytteplanmila betyr også mosjonsmønstring. Her er det fartsholdere fra 37:30 til 100 minutter. På bildet ser vi Stig Andy Kvalheim Rambø med 70-minuttersballongen 7 km ut i løpet i fjorårets løpsfest. (Foto: Kjell Vigestad)