Ørsta fjellmaraton tilbyr to distanser. halvmaraton (en runde á ca men minst 21,1 km og 1350 høgdemeter) og heilmaraton (to runder, totalt 42,2 km og 2700 høgdemeter. Det var totalt 56 som fullførte, 51 på halvmaraton og 5 på maraton. Det er en tøff maraton og spesielt for de som tar full distanse med to runder.

Vær og føre
I år holdt ikke værgudene sin del av avtalen om godt vær, derfor ble det en ekstra krevende tur, spesielt for maratonløperne som mot slutten fikk en del regn pluss vind. Til og med sludd har blitt rapport om av maratondeltaker Geir Råheim, som løp sin maraton nr. 99, Kondis gratulerer.  Arrangøren av Ørsta fjellmaraton er enig med Geir i at, selv med ruskete vestlandsvær, likevel er et fantastisk arrangement og går i et flott terreng og vakre omgivelser.

Frivillige stiller med mat/drikkestasjoner ute i løypa
En stor takk til Torill Nydal som tok turen opp i fjellet og delte ut hjemmelaget saft fra Follestaddalen og seigmenn til deltakerne. Det samme til hyttefolket på Mosætra. Dette setter arrangøren stor pris på!

Resultater og tider.pdf

Ørsta Fjellmaraton sin hjemmeside og egen facebookside der med bildealbum fra ute i løypa, tatt av Torill Nydal.

Om løpet i 2018.

Topp3_halv_damer_Foto Arild Foldal.jpg
Topp tre damer halvmaraton. Fra venstre andreplass Ida Rudberg Rusten, vinner Helene Birkeli og lillesøster Kristine Birkeli, som tok tredjeplassen. Foto: Arild Foldal.
Orsta-Fjellmaraton-logo.jpg
En ekte fjellmaraton må selvsagt ha en flott logo! Du ser de tre toppene i traséen: Grøthornet, Sandhornet og Rambjøra.

Saft_seigemenn_Foto_Torill_Nudal.jpg
Torill Nydal tok turen opp i fjellet og delte ut hjemmelaget saft fra Follestaddalen og seigmenn til deltakerne. Foto: Torill Nydal.

foto_Arild_Foldal_01.jpg
Hyttefolket på Mosætra stiller opp med drikkestasjon for deltakerne. Dette setter arrangøren stor pris på!