Se mange høyoppløselige bilder i vår bildebank

3 opp & ned Ivar Formos MinneløpDa Lyn Ski i 2012 iverksatte idéen med et eget skogløp ga navnet seg selv: Ivar Formos Minneløp – etter skilegenden som tragisk druknet på en treningstur i marka 6 år tidligere.

Lørdag ble Ivar Formos Minneløp arrangert for 8. gang med nesten rekorddeltagelse. Det var 552 løpere som fullførte årets løp mot 564 i fjorårets rekordår.

Det er tøffe løyper der alle har profil som et motbakkeløp til halvveis – og utforbakkeløp tilbake, derav 3 opp&ned.

17 km løypa

Vinnerne i langløypa. (Foto: Stian Schløsser Møller)​

Simen Wästlund vant i år som i fjor
Det var flott løpsvær, men vått og sleipt underlag i marka etter flere dager med nedbør. Likevel løp o-løperen Simen Wästlund fra Bækkelagets SK 1,5 minutt raskere enn da han vant i fjor. Med 1:07:17 i den tøffe 17 kilometer lange løypa vant han i år 1:12 foran Didrik Smith fra Frogner Runners og 1:29 foran Øyvind Heiberg Sundby fra IK Tjalve.

Pallen i herreklassen på 17 km. (Foto: Stian Schløsser Møller)

Mariann Ulvestad raskest av kvinnene
Det ble seier til en o-løper fra Bækkelagets SK også i kvinneklassen, der Mariann Ulvestad seiret på tiden 1:25:12. Så sent som onsdag vant hun Harry Lagerts nattcup i orientering. Nærmest Mariann kom Tonje Strømmen fra Haslum IL med 1:26:34 og Inger Aaberg fra terrengløperklubben Sky Blazers med 1:30:40.

Mariann Ulvestad på toppen av pallen med Tonje Strømmen på 2. plass. (Foto: Stian Schløsser Møller)

Sterke 13-14-åringer på 9 km
Det var junioren Andrea Lovett Litleré fra Ready som løp klart raskest av jentene/kvinnene på 9 kilometer, men deretter radet tre 13-åringer seg opp på de neste plassene. Best av dem var Helene Ludahl Stangeland fra Røa IL med 50:01, men like bak fulgte Stella Stavrum fra arrangørklubben med 50:20 og Olivia Opheim fra Ål IL med 50:38.

I gutte/herreklassen seiret Simen Gløgård Stensrud fra Nittedal IL både totalt og i G13-14, mens en annen fra samme klubb og klasse – Filip Skari – kom på 3. plass. Tidene deres var 41:39 og 42:35. Mellom dem kom Anders Fauske-Sjøstedt fra Lyn Ski som vant G15-16 med tiden 42:33.

534_Ivar_FM_pall_9km_kv_menn_foto_Stian_12102019.jpgVinnerne på 9 km, Andrea Lovett Litleré og Simen Gløgård Stensrud. (Foto: Stian Schløsser Møller)

Ida Marie og Sebastian raskest på 3 km:
På 3 kilometeren var det ungdommene i 11-12 årsklassen som slåss om plasseringene, men hele 67 av de 98 som fullførte deltok i klasse 9-10 år der der er urangerte resultatlister. I jenteklassen ble det overlegen seier til Ida Marie Sirevåg Nordengen fra SK Vidar, men det i gutteklassen var mye jevnere med Sebastian Wettergreen fra Øvrevoll/Hosle som vinner, med andremann Brage Strandli fra Nesøya IL på samme tid.

Axel Kristian Wedum, en av mange kappinger i 9-10-årsklassen. (Foto: Stian Schløsser Møller)