Løpsgeneral og primus motor, Jarle Teige, var fornøyd med gjennomføringen generelt og økningen i antall deltagere spesielt. I følge resultatlistene var det påmeldt ca 860 deltagere, enten individuelt eller som deltager i et stafettlag. Av disse startet 844, som er en økning med ca 100 deltagere fra i fjor. Løpet kolliderer ellers med Kodalmila, noe som nok går ut over deltagelsen i begge løp.

Med temperaturer opp mot 20 grader ble det nok litt varmt for enkelte, dermed var vinden som kom mer behagelig enn forstyrrende, selv om den tidvis blåste rett i mot.

Maraton

Gerhard Sletten løp et imponerende maraton og vant på 2.50.09. 16 minutter senere løp Stian Fjellestad inn til 2.plass, mens Leif Welhaven kapret 3.plassen på 3.11.08.

Blant kvinnene var det Kari Jussie Lønning som vant på 3.30.21, foran Cathrine Melsom Walle og Kaja Myhra Laugerud.

I stafettklassene for lag med 8 deltagere var det lagene fra Tjøme Løpeklubb, Flott&Førr og Fagerli Skole som vant henholdsvis for herrer, damer og mix.

Herrelaget til Tjøme Løpeklubb var faktisk eneste lag som løp hele distansen fra Larvik til Tønsberg raskere enn Gerhard Sletten, noe som sier litt om Slettens imponerende prestasjon.

I stafett for lag med 4 deltagere vant Visma Retail og Tjølling IF Håndball klassene for hhv herrer og damer.

Halvmaraton

Men det var flere fra Tjøme Løpeklubb som utmerket seg denne dagen. Halvmaraton ble vunnet av Håkon Bull og Helga Hincenberga, begge fra den relativt nystartede løpeklubben. Håkon Bull har både 2. og 3.plasser fra tidligere, men denne gang tok han steget helt opp på den øverste pallplassen. Han vant på 1.25.09. Nærmeste utfordrer til Bull var Erik Rasmussen som løp for Helfo. De to løp lenge sammen, men etter hvert koblet Bull grepet og vant til slutt med 2 minutter og 20 sekunder.

På kvinnesiden gikk Helga Hincenberga fra 2.plass i Kystleden halvmaraton for to uker siden, til seier i lørdagens Vestfold Maraton. Tiden ble 1.31.15, meget sterkt i en kupert trasé. Hun vant foran Ingunn Monsen fra SK Vidar, som også løp et godt løp på 1.39.55.

Nytt av året var at man også kunne løpe stafett 4 etapper på halvmaratondistansen. Her var det tre lag som kom til mål, og de fordelte seg broderlig i hhv herre-, mix og kvinneklassen: NEMUS Nøtterøy, Høyjord skole og Race Runner fra Stokke.

ALLE RESULTATER

Bilder fra løpet. (Foto: Roar Almquist og Geir-Morten Hansen)

Gerhard Sletten i godt driv - her på Storevar etter 26 km.

Kari Jussie Lønning fra Drammen løp inn til seier på maraton.

Cathrine Melsom Walle tok 2.plassen.

Andre Blaauw godt fornøyd med 3.46 og 6.plass.

Tjøme Løpeklubbs herrer var raskeste lag fra Larvik til Tønsberg. Her siste veksling mellom Marius Frisli Jahre og Lasse Bull-Kielland.

Vinnerlaget i dameklassen: Flott & Førr fra Sandefjord. Meget god innsats av damene fra Sandefjord, som vant også i fjor.

En like fornøyd gjeng tok 2.plassen i kvinneklassen: Helsestasjonens Hovne Ankler fra Tønsberg.

3.plass i kvinneklassen gikk til Viken Bedriftshelsetjeneste.

Sterke Ingeborg Dahl løp siste etappe (4 km) for "Team Total Pain", meget godt på 15.43.

Her er det Sykehuset i Vestfold v/ Dialyseavdelingen, som er godt fornøyd med å passere målstreken.

Helsestasjonen i Færder kommune har også lagt ned et godt stykke arbeid, og jubler over vel gjennomført maraton.

13 år gamle Frida Johanne Sandsland Bjørnestad avsluttet for damelaget til Tjøme Løpeklubb.

Tjøme Løpeklubbs damer hadde et litt annet mål enn herrelaget. Her var det ingen ambisjoner om seier, kun løpeglede og hyggelig fellesskap. Det sosiale aspektet er nok et viktig element for de aller fleste lagene, for ikke å si alle, som deltar i Vestfold Maraton.