Nattorienteringscupen som ble startet for 17 år siden er stadig like populær blant o-løpere i Oslo-området og onsdagens løp var intet unntak. Fordelt på 4 klasser/løyper stilte 168 løper til start mellom regnbygene, som har preget Oslo de siste dagene. Løperne slapp regn, men det var svært våt i terrenget og myrer og bekker var våte og tunge.

hl09.jpgLøypene ble innledet med skråli der flere løpere fikk seg noen ekstra svinger før de fant postene. Løypene gikk så over i mer nærterreng med stier og skiløyper og dermed også mer fartsfylt orientering. Lengde på løypene var 3,5-3,6 km.

hl01.jpgNattcupen består av totalt 5 løp med fire innlende løp, som dammer grunnlag for jaktstart på siste løp. Klassene representerer hvilken løype en ønsker å løpe i finalen: A-Legendar 15 km, B-Ola og K-Kari 10 km og C-lokal 6 km, mens rekrutt løper ikke jaktstart i finalen. I de innledende løpene er løypene ca 3-4 km for A, B og C og litt kortere for rekruttene.

hl02.jpgDagens overall raskeste og vinner av A-Legendar var Eirik Kamstrup Hovind, Halden på tiden 25,24 min, kun 1 sek foran Torgeir Nørbech, IL Tyrving, mens Anders Nordberg, Nydalen fulgte på 3. plass 30 sek bak vinneren.

Raskeste dame og vinner av K-Kari var Andrine Benjaminsen, Lillomarka med tiden 31,55 min, hun var da 3,35 .im foran Agnes Leo, Halden, mens Maren Jansson Haverstad, NTNUI fulgte på 3. plass ytterligere 30 sek bak.

hl03.jpgB-Ola ble vunnet av Jostein Nørbech, Nydalen på tiden 28,47 min, mens C-Lokal ble vunnet av Teodor Mo Hjelseth, Nydalen på tiden 30,20 min. Raskeste rekrutt med hodelykt var Eira Skaarer Wiklund, Nydalens SK, hun løp 2,4 km på tiden 26,32 min.