Forhåndsomtale: 10 løpere har ankommet Thailand der de deltar i VM terrengultra lørdag

Didrik Hermansen og Sylvia Nordskar var ikke helt uventet de sterkeste norske løperne i dagens VM terrengultra i VM terrengultra ï thailandske ChiangMai. Didrik ble nummer ni, Sylvia nummer 12.

Didrik: Veldig fornøyd

Didrik Hemansen har 10. plasser fra VM terrengultra i 2013 og 2015, og løp i dag inn til en enda bedre plassering med 9. plass, en prestasjon han var svært godt fornøyd med. Mellomtidene viser at han lå på 29. plass etter 30 km, 23. plass etter 50 km, 17. plass etter 65 km og altså 9. plass i mål.

- Det var en veldig bra dag. Alt fungerte optimalt. Bena og kroppen tålte varmen og jeg løp meg jevnt oppover i feltet hele dagen. Ultraløping i 2022 har et helt annet nivå enn i 2013 og 2015, så denne prestasjonen setter jeg veldig høyt, sier Didrik via messenger fra Thailand.

Vi fikk også fine plasseringer av Anders Kjærevik og Tom-Erik Halvorsen som kom på 35. og 38. plass ca 40 minutter etter Didrik. Disse sørget for en fin 7. plass til Norge i lagkonkurransen.

Sebastian Krogvik (se toppbildet) kom midt i feltet på en 55. plass, mens Tobias Dahl Fenre måtte gi seg underveis av en årsak vi per nå ikke kjenner.

Her ser vi Anders foran Tom-Erik i en av de tøffe stigningene underveis. Det var totalt 4807 høydemeter å forsere, så svært mange brukte staver underveis. (Arrangørfoto)

-   166 Tobias Dahl FENRE NOR DNF

Herreløperne våre i VM. På venstre side Didrik, Sebastian og Tobias, på høyre side Tom-Erik og Anders. (Foto: Ida Jordhøy)

Kvinnene våre i VM-løypa. Øverst Sylvia og Mari, nederst Thea og Sara-Rebekka. (Foto: Ida Jordhøy)

I kvinneklassen hadde vi også fire løpere i mål. Henriette Albon måtte trekke seg med sykdom, men de øvrige var klare på startstreken klokke 00:30 norsk tid lørdag.

Sylvia: Rå resongavslutning

Sylvia Nordskar lå rundt 10.-15. plass hele løpet, og kunne etter 9 timer og 6 minutter løpe inn til en flott 12. plass. Det er den beste norske plasseringen i kvinneklassen de ca, 10 årene VM terrengultra har vært arrangert.

- Dette ble en rå avslutning på sesongen som har vært fylt med mange løp! Fornøyd med 12. plassen idag og med løp i beina fra Madeira forrige uke. Startet konservativt og plukket plasser fra 40km. Avslutningen ble skikkelig tøff med bratte nedoverbakker og et par kneiker før mål i varmen når kroppen helst ville si seg fornøyd. Løypa var utrolig flott, gjennom små fjellandsbyer og i jungelen, men også vanvittig tøff med 4,500 høydemetere i 25-30 varmegrader, sier Sylvia som også var stolt av laginnsatsen:

- Super innsats av teamet, med fjerde plass i lagkonkurransen for jentene!

VM-debutant Mari Klakegg Fenre var mindre enn 10 minutyter etter Sylvia i mål, til en fin 18. plass. Sara-Rebekka Færø Linde ble nummer 28 og Thea Hanssen nummer 55.