To nye løyperekorder på Eikefjord Maraton

Totalt 80 deltakere tok turen til Storebru og løp en av distansene, da det andre Eikefjord Maraton ble arrangert lørdag 9. september. Arrangøren hadde på forhånd håpet på over 100 deltakere og ny deltakerrekord, i dette som er hovedløpet i INC Eikefjord Løpskarusell. Men slik ble det ikke denne gangen.

Det at løpet ligger "inneklemt" mellom andre større løp nå i september, og at flere i distriktet er opptatt med jakt på denne tiden, kan være noe av forklaringen til at ikke flere stilte til start på lørdagens løp. Men de løperne som deltok fikk uansett en flott løpsopplevselse - under nærmest perfekte løpeforhold i Sunnfjord denne dagen.

Start Halvm, 10 km og 5 km.jpg
Fra den felles starten av Halvmaraton, 10 km og 5 km. (Foto: Ronny Osland)

Maraton
På maratondistansen stilte seks løpere til start - én løper mer enn i fjor. Dessverre, så var det heller ikke år noen kvinner som valgte å løpe maraton. 42,2 km på asfalt er tydligvis ikke en distanse som frister damene spesielt mye, så da blir løyperekorden stående tom i dameklassen i minst et år til.

Få deltakere til tross, så fikk vi inn to løpere på under tre timer. Seiren gikk i år som i fjor til "maratonkongen" i Sogn og Fjordane, Helge Hafsås fra Olden IL med tiden 2.57,44. Dette var hans maratonseier nr. 179! På andreplass kom Tore Klanderud, Varegg Fleridrett med tiden 2.59,34, mens Pål Rørvik, Sogndal IL kapret tredjeplassen med 3.21,49.

Maraton - deltakerne.jpg
Deltakerne på maraton. F.v.: Pål Rørvik, Inge Værøy, Tore Klanderud, Inge Asbjørn Haugen, Stian Vallestad Alvær og Helge Hafsås. (Foto: Ronny Osland)

Halvmaraton
I herreklassen tok Gisle Skjølberg, Bremanger en klar seier. Han fikk denne gang notert tiden 1.23,34, som var 42 sekunder bak hans egen løyperekord, satt under Eikefjord Halvmaraton tidligere i år. På andreplass kom  Odd Martin Øvrebø, Måløy IL Sykkel med 1.29,46, mens Egil Jacobsen, Førde Vulk (M65-69) ble klokket i mål på 1.54,47, og ble med det nummer tre på distansen.

Halvmaraton kvinner ble vunnet av Karen Nilsen fra Florø med tiden 1.51,45. Nummer to ble Karolina Anna Zukrowska, Førde på 1.57,06 og på tredje kom Jeanette Kjellevold Aase, Kondis Florø med 2.08,21.

Halvm. - Gisle Skjølberg.jpg
Gisle Skjølberg, Bremanger IL vant Halvmaraton for menn. (Foto: Ronny Osland)

Halvm. kvinner (Karen Nilsen).jpg
Karen Nilsen fra Florø vant Halvmaraton i kvinneklassen. (Foto: Ronny Osland)

10 km
I herreklassen knuste Øyvind Sørbø, Eikefjord IL løyperekorden med to minutter da han fikk notert den sterke tiden 33,23 i den kontrollmålte løypa. At Sørbø, som primært er fotballspiller i 6. divisjon er en talentfull løper er det ingen tvil om, og kanskje vil han prioritere løpingen i større grad i tiden fremover etter dette flotte løpet? På andreplass kom Bendik Grimsbø, Førde IL med fine 36,09, mens ultraløper Lars Bjørbæk, Florø T og IF tok tredjeplassen med 39,33. Bjørbæk som er påmeldt på trippelen i Oslo Maraton kommende helg, brukte 10 km i dette løpet som oppkjøring til de harde 73 km som venter han i Oslos gater 16. september.

I dameklassen vant Inger Johanne Sørbø, Eikefjord IL med tiden 49,00, etterfulgt av Eva Robert, Florø (53,05) og Ingvild Nes, Sogndal (56,54).

Vinnere10km.jpg
Vinnerne på 10 km ble Øyvind Sørbø og Inger Johanne Sørbø - begge fra arrangørklubben Eikefjord IL. (Foto: Ronny Osland)

5 km
Mads Knutsen, Florø satte ny løyperekord i herreklassen med tiden 17,42. På andre kom Frode Langedal Aune, Flora CK med 21,30, mens Stig Savland, Tambarskjelvar IL kom på tredjeplass med tiden 21,48.

I dameklassen var Norunn Stavø, Florø T og IF (K60-64) best med tiden 21,19, Anette Hollevik, Flora CK tok andreplassen med 22,11 og Rikke Due, Eikefjord IL tok den siste pallplassen med tiden 25,32.

Vinnere 5 km - M. Knutsen og N. Stavø.jpg
Vinnerne av 5 km ble Mads Knutsen, Florø og Norunn Stavø, Florø T og IF. (Foto Ronny Osland)

Det neste, og siste løpet i årets utgave i INC Eikefjord Løpskarusell blir arrangert på Storebru lørdag 21. oktober. Da står distansene 10 km, 5 km og 2 km barneløp på løpsprogrammet. På dette siste løpet blir karusellpremie for 2017 delt ut til de løperne som har deltatt i minst tre av de fem løpene i årets karusell.


Alle resultater

Internettsiden til INC Eikefjord Løpskarusell


Flere bilder:


10 km - Arne Aase.jpg
10 km herrer: Arne Aase ble nummer fem på distansen. (Foto: Ronny Osland)

10 km - Bendik Grimsbø.jpg
10 km: Bendik Grimsbø, Førde IL ble nummer to i herreklassen. (Foto: Ronny Osland)

10 km - Lars Bjørbæk.jpg
10 km herrer: Ultraløper Lars Bjørbæk, Florø T og IF tok tredjeplassen. (Foto: Ronny Osland)

E.M.-2017 (Eva Robert).jpg
10 km kvinner: Eva Robert fra Florø. (Foto: Ronny Osland)

E.M.-2017 (Reidar G. Huus).jpg
5 km herrer: Reidar G. Huus, Florø T og IF (M65-69). (Foto: Ronny Osland)

Maraton - Helge Hafsås.jpg
Maraton: Helge Hafsås, Olden IL. (Foto: Ronny Osland)

Maraton-ToreKlanderud.jpg
Maraton: Tore Klanderud, Varegg Fleridrett. (Foto: Ronny Osland)

Maraton - Pål Rørvik.jpg
Maraton: Pål Rørvik, Sogndal IL. (Foto: Ronny Osland)

Start barneløpet.jpg
Fra starten av barneløpet. (Foto: Ronny Osland)