Bildet: Starten har nettopp gått for 2000 meter hinder, og vi ser Helge Holth (80) og Lars Agnar Hjelmeseth (16). De startet samtidig. Sistnevnte har som mål å komme til Ungdoms-OL på distansen - noe den talentfulle unggutten har alle muligheter til å klare. Helge Holth derimot skal ikke kvalifisere seg til noe som helst. 80-åringen skal bare fullføre, noe han klarte med glans. Årsaken til at Helge "leder" på Lars Agnar er at Helge løp utenom hekkene, mens Lars Agnar startet noe bak for å kompensere for innersvingen ved vanngraven.


Tekst: Bjørn Hytjanstorp

Tirsdag 20. juni var det igjen dags for et løp i gamle, ærverdige UKI-karusellen. Karusellen som har holdt det gående i over 50 år. Karusellen som på det meste hadde over 2000 deltagere (1982). Karusellen som har et tilbud til absolutt alle. Karusellen som veldig mange tar for gitt… 

De siste årene har nemlig antall deltagere i karusellen gått gradvis nedover. I år er det så få deltagere at jeg er redd for karusellens videre skjebne. Som tirsdag – da karusellen kunne ønske velkommen til hinderfestival. Og tro nå ikke at når Ull/Kisa Friidrett arrangerer hinderfestival så er terskelen for å fullføre høy. Hvis noen tror det er det så langt fra sannheten som det er mulig å komme.

Tirsdagens hinderfestival hadde en spennvidde som jeg tror ingen andre arrangører kan hamle opp med. Her kunne nemlig absolutt alle finne sin plass (se bare på illustrasjonsbildet).

Hvis det ikke fristet å løpe over hinder kunne man løpe utenom. Ville man ikke løpe på banen i det hele tatt kunne man løpe eller gå en runde på 4 km terrenget. De aller yngste fikk prøve seg på små, små hindringer, samt et oppblåsbart badebasseng(!) som «vanngrav». Og de som ville prøve seg på et realt hinderløp med «ekte» vanngrav fikk testet ut det.
 

Resultater fra Hinderfestivalen

UKI-karusellen: ​INNBYDELSE
Program

Og slik er det hver gang det er UKI-karusell. Det er kvalitet, et rikholdig løpstilbud, bredde og topp hånd i hånd, landets beste kaker i kiosken(!) og ikke minst er det alltid hyggelig på Jessheim friidrettsstadion. Det er bare så synd at ikke flere har oppdaget det…..

Nå skal jeg ikke gå mer i detaljer rundt dette - jeg tror alle skjønner at her er det et tilbud for alle.
Jeg vil heller henstille alle som liker å holde seg i form om å prøve ut UKI-karusellen. Jeg kan garantere at dere vil få en positiv opplevelse – uansett nivå. De som står bak karusellen er ringrever i faget som vet hva det vil si å arrangere løp. Stiller du i UKI-karusellen er du dermed ivaretatt på beste måte.

Neste løp 2. september = Norgesløpet
Det er nå to løp igjen i årets utgave av UKI-karusellen. Neste løp er lørdag 2. september, og det siste går av stabelen lørdag 30. september. Det er selvsagt helt i orden å melde seg på kun ett enkelt løp. Man må altså ikke melde seg på hele karusellen.

Løpet 2. september er for øvrig helt unikt. Akkurat denne dagen heter UKI-karusellen «Norgesløpet».

Det er kanskje mange av dere som fortsatt husker Norgesløpet som ble arrangert i Lillestrøm på 1980- og 90-tallet. Dessverre ble dette løpet lagt ned i 1997, men det som nå har skjedd er at Ull/Kisa Friidrett har inngått en avtale med Minerva om å overta rettighetene til merkenavnet «Norgesløpet». Det er altså den nye utgaven i dette løpet som skal arrangeres på Jessheim lørdag 2. september. 

For at det skal bli et tilbud for alle blir arrangementet tredelt; Norgesløpet på 10 kilometer, Norgesjoggen på 5 km samt et barneløp. Det blir selvsagt laget en flat og rask løype i og rundt Jessheim sentrum – så her kan de som vil løpe for en god tid gjøre nettopp det. Og her kan de som bare vil rusle seg en tur også gjøre det.

Jeg kan jo nevne at det opprinnelige Norgesløpet ble arrangert hele 19 ganger i årene 1979 til 1997. Debutåret var det med litt over 1000 løpere, men så økte deltagerantallet gradvis år for år. Toppen ble nådd i 1991 og 1992 med over 3300 deltakere. Tenk om vi kunne fått til noe slikt igjen? Faktum er at det i hvert fall er sprekinger nok bare på Øvre Romerike til å slå deltagerrekorden i Norgesløpet ned i støvlene! Så gjør en dugnad for UKI-karusellen med å melde deg på Norgesløpet.

Her kan dere lese alt om nye Norgesløpet – som altså er det nest siste løpet i UKI-karusellen 2017
http://www.norgeslopet.net

 


Tidligere omtale: Norgesløpet gjenoppstår - på Jessheim”Jessheim – midt i Norge” er slagordet for de som nå skal gjenskape Norgesløpet, anført av disse fire sentrale skikkelsene. Fra venstre: Nils Kristen Wiig, Agneta Roth, Ivar Egeberg og Bodil Anthi Svinø
”Jessheim – midt i Norge” er slagordet for de som nå skal gjenskape Norgesløpet, anført av disse fire sentrale skikkelsene. Fra venstre: Nils Kristen Wiig, Agneta Roth, Ivar Egeberg og Bodil Anthi Svinø