Foto: Bjørn Johannessen / Kondis

Undersøkelser viser at det er helt i orden å kombinere disse to øktene, og at det ikke har noen betydning hva du gjør først og sist i treningsøkta. 

I en undersøkelse der menn i alderen 18-40 år utførte veiledende styrketrening etterfulgt av umiddelbar kondisjonstrening eller omvendt i 24 uker, fant forskerne at restitusjonstida til å begynne med var lengre i gruppa som startet med kondisjonstrening før styrketrening, men at det ikke var noen forskjell etter 24 uker. Begge gruppene økte sin fysiske prestasjonsevne og muskelvolum i like stor grad, melder trening.no

– Personlig pleier jeg med mine pasienter og kunder, å starte med styrketrening først da styrketrening gjennomført med korrekt teknikk, krever mer fokus og «freshness» enn når vi starter med en kardioøkt, skriver fysioterapeut Frank Rizzo på trening.no. 

Velger du å starte med kondisjonstreningen først, anbefaler han å ikke utføre for mye og/eller for lenge av denne type trening. Dette fordi restitusjonstida er forlenget i begynnelsen av en treningsperiode.

– Vær derfor sparsom med hvor lenge og hvor ofte du trener kondisjon før styrketrening i begynnelse av et treningsregime. Øk i volum og frekvens gradvis ettersom du føler at du blir fysisk sterkere, skriver Rizzo.