14. juli 2018 arrangerte Team Ronny og Jan Billy sitt jubileumsmaraton i Kråkstad i Ski kommune.  Bakgrunnen for løpet var at Ronny skulle løpe sitt 50. maraton og Jan Billy sitt 100. Dagen ble en suksess og det kom meget gode tilbakemeldinger fra deltagerne hvor 1/3 av startkontigenten gikk til Barnekreftforeningen. Men da det ble igjen et restelager med medaljer og startnumre kom Jan Billy på idèen om å arrangere et restemaraton for å få brukt opp restene og få enda en fin løpsdag.

På dagen 3 måneder senere, den 14. oktober, var det duket for nok et løp hvor distansene var halvmaraton, maraton og ultraløp (52km). Det var også lagt opp til en familiedistanse på 750 meter opp til toppen av Hjellsåstårnet. Nå som sist, gikk 1/3 av startkontigenten til Barnekreftforeningen. Det var jubileum også denne gangen hvor Jan Billy løp sitt 50. og Ronny sitt 10. halvmaraton.

JanBilly_og_Ronny.jpgArrangørene Jan Billy og Ronny var like blide og fornøyde som alltid etter dagens løp. (Foto: Isabel Aarnes)

Denne gangen var det en løype på 2,6 km hver runde, altså 1,3 km per lengde, som skulle løpes henholdsvis 8, 16 eller 20 ganger ettersom hvilken distanse man valgte. I tillegg måtte hel - og halvmaraton løperne løpe 800 m ekstra på starten. Løypen som gikk delvis på grusvei og delvis skogsvei var ikke spesielt lett med en slak stigning oppover den ene lengden og tilsvarende slak nedstigning etter vending. Men i dag var det ikke tiden som stå i fokus, men det å ha en fin løpsopplevelse i nydelig høstvær hvor man løp til inntekt for Barnekreftforeningen.

Det var 5 personer som fullførte den lengste distansen på 52 km. 8 personer fullførte maraton og 15 personer halvmaraton. Det var også 109 som fullførte den 750 meter lange motbakketrasèen.

Halvmaratonpall_foto_Fra SEBakke.jpgDette var pallen på halvmaraton, før Jan Billy løp og tok en knepen 2. plass foran Stian Eriksen. Fra venstre: Janiz Resnis, Svein Erik Bakke og Stian Eriksen. (Foto tilsendt av Svein Erik Bakke)

Det var en person til som hadde et jubileum denne dagen, Runar Thorstensen, medlem av Romerike ultraløperklubb, løp nemlig sitt maraton nr. 100.

Runar_og_Henrik.jpgRunar løp sitt 100. maraton. Her sammen med Henrik Aasbø som dessverre måtte bryte på grunn av kramper i beina tidlig i løpet. (Foto: Isabel Aarnes)

Harald_Sel.jpgHarald Sel løp imponerende sitt maraton nr 317. (Foto: Isabel Aarnes)

Helga Svennevik (t.v) løp maraton og Camilla Markhus Rodal løp ultradistansen. (Foto: Isabel Aarnes)

Medhjelpere.jpgArvid Tomasgård, Sissel Tandberg og Ragnhild Ensrud var gode medhjelpere under arrangementet. I tillegg fikk de god bistand av Ragnar Skaarer, Erling Kristiansen, Bernt Inge Stormoen, Jon Weydahl og Eline Hygge Skari. (Foto: Isabel Aarnes)

Nytt løp i desember?
Løpet ble nok en suksess med gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltagerne og det ble en fin sum på 10.000 kroner til Barnekreftforeningen. Jan Billy melder om fortsatt noen startnumre og medaljer til overs, så kanskje får vi enda en mulighet til å delta; - Dette kan da bli et reste, reste løp sier han.