Femunden.pngFemundløpet har start og mål ved Femundsenden helt sør i Femunden. (Foto fra  Femundløpets nettsider)

Femundløpet er et familevennlig løp med distanser for hele familien med 10 km konkurranse, 5 km både konkurranse og mosjon og Småtrolløp for barn hvor det også blir lek og underholdning.

Alle distansene går i flatt og lettbent Femundterreng på mjuke skogsstier og grusveier. Start og mål er ved Femundsenden hvor det også finnes garderobe- og overnattingsfasiliteter og muligheter for årets mest forfriskende dukkert!

Halvmaraton-distansen ble kuttet fra løpsprogrammet i 2018, men for øvrig er alt av godt gammelt Femundløp-merke også i år. Det er imidlertid en nyhet, nemlig konkurranseklasse for 12-16 år på 5 km. 

Start 5 km 2018.JPGI år får ungdommen sin egen konkurranseklasse på 5 km. Her fra starten på mosjonsløpet på 5 km i 2018. (Foto: Arne Heimdal)

Femundløpet har alltid et rikholdig premiebord med bl.a. et gavekort på 2000 kr som trekkes blant alle aktive i tillegg til andre gavepremier. Det vanker også gavekort og pengepremie til beste dame og herre på 10 km i tillegg til premiering til de tre beste i hver aldersklasse. I ungdomsklassen på 5 km blir det premiering av de 3 beste jentene og guttene, mens det i Småtrolløpet er premie til alle. 

Det blir delt ut rekordbonus på hele 5000 kr til den som slår løyperekorden på 10 km som lyder på henholdsvis 31:08 for menn og 36:28 for kvinner. Den siste ble satt av Ida Meli Narbuvoll i 2015. 

Småtroll.jpgSmåtrolløpet går på trygge barnålstier i målområdet. Bildet er fra 2016. (Foto: Anders B. Øksenholt)

PÅMELDING gjøres online frem til en time før start til ordinære priser.
Ren-Engs nettsider
Femundløpet på Facebook
Samleside for Femundløpet på kondis.no med reportasjer tilbake til 2002