Lørdag 1. juli klokken 12 lokal tid (13 norsk tid) starter årets VM i 24-timersløp i Victoria Park, Belfast. Norrge stille med en litt mindre tropp enn vi har vært vant med i de foregående mesterskapene, og vil dermed kun delta med løpere i de individuelle konkurransene og ikke ha tellende lag i nasjonskonkurransene.
 

LIVE RES
Vi vil legge ut link til live resultatoppfølgning så snart vi får tilgang til den. Ellers vi kondis.no rapportere fra løpet en gang eller to underveis og selvsagt etter målgang.

INFO ON LIVE TRACKING !!
We are working hard to get a version of a live leader board available and streamed. Either way we will be giving regular updates via Facebook and Twitter follow @belfast24 on twitter for all news, leaderboards, photos and interviews. We will likely utilise facebook live too throughout the 24hrs so make sure you are following us on both.


Mesterskapets hjemmeside
Mesterskapets facebookside
 

De som løper for Norge:

  • Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb
  • Guro Skjeggerud, Romerike Ultraløperklubb
  • Bjørn Tore Kronen Taranger, Bergen Løpeklubb
  • Joar Flynn Jensen, Ski IL

Lagleder er Erik Nossum og med seg i støtteapparatet har han Thomas Johannesson og Kim André Henriksen.
 

Troppen_før_åpningsseremonien.jpg
Troppen samlet like før åpningsseremonien fredag. (Foto: Erik Nossum)

 

Therese_Falk_profil.jpg

Therese Falk løp som vi husker glimrende i fjorårets EM der hun ble nummer 4 på ny norsk rekord 228,223 kilometer. Bare fem uker senere vant hun både kvinneklassen og totalt på Bislett 24-timers. Tidligere i år satte hun løyperekord i Bergen Ultra der hun satte ny pers med 8:33:41 - og viste dermed at formen er meget god også i år.

Therese Falk med norsk rekord og 4. plass i EM 24-timers
Therese Falk vant Bislett 24-timers, slo alle gutta
Therese Falk med løyperekord i Bergen UltraGuro_Skjeggerud_profil.jpg

Guro Skjeggerud var ikke kvalifisert til VM; og reiste til Finland i februar for å ordne opp i det - noe hun da også klarte med seier på 211,792 kilometer. Guro har tidligere løpt best på 100 kilometer, med blant annet seier i NM 2016 og VM-debut med en flott 23. plass senere på året.

Hermansen og Skjeggerud vant NM 100 km, to norske rekorder
Norge nr 4, Hermansen nr. 15 med norsk rekord i VM 100 km
Guro Skjeggerud vant Espoo 24-timers og klarte VM-kravet
Bjørn_Tore_Taranger_profil.jpgBjørn Tore Kronen Taranger har vært den mest profilerte norske ultraløperen noen år, og selv om han har sterke resultater på 100 kilometer er det 24-timers har er klart best på. Han satte en flott norsk rekord på 24-timers på Bislett i 2015 med 257,606 kilometer og har ellers løpt inn til hele fire NM-seire på 24-timers - det vil si samtlige ganger det har vært arrangert NM på distansen. Han har også mange mesterskap bak seg, men 10. plass i EM 24-timers som foreløpig høydepunkt. For bare 6 år siden var han ganske ukjent, se profilintervju fra 2011.
Taranger, med norsk rekord, og Falk vant Bislett 24-timers
Therese Falk med norsk rekord og 4. plass i EM 24-timers
Profil: Bjørn Tore Kronen Taranger


Joar_Flynn_Jensen_profil.jpgJoar Flynn Jensen kvalifiserte seg med å vinne Athen 24-timers i februar med ny pers på 243,596 kilometer: Han har vært på det norske landslaget i mange år, men hadde falt ut etter to år uten kvalifiserende reultater. Han er troppens eldstemann, men holder formen imponerende bra tross sine 52 år.

Joar Flynn Jensen løp 243,596 km og vant 24-timersløp i Aten

 

 

 

Joar_Flynn_Jensen_og_Bob_Hearn.jpgJoar i samtale med sin amerikanske konkurrent i M50-klassen, Bob Hearn, like etter åpningsseremonien. Joar har 243 km i år,  Bob har 244 km. De konkurrerer altså i både ordinært VM og i Masters VM.
(Foto: Erik Nossum)


Løpere_og_Ledere.jpg
Her er både løpere og ledere før avreisen: Guro, Erik, Therese, Thomas, Bjørn Tore, Joar og Kim André. Det spennende blir å se om all bagasjen kommer fram. På grunn av teknisk svikt ved bagasjehåndteringen var det bare Guro og Kim André som fikk bagasjen sin ved ankomst.... Nå venter de andre i spenning: