For å starte med årets nyhet først:

Ultraløpet Værstingen (lørdag kl 10:00) starter med et maraton rundt fjøset til Teleros samdrift i Hjartdal. Der er det flat grusveg rundt fjøset, der iealsporet er 171 meter. Det betyr altså at løperne skal rundt låven 247 ganger. Det vil bli snudd løpsretning omtrent hvert 20. minutt med tanke på belastning.

Det vil være folk som teller og krysser av runder på skjema. "Enkel servering" og toalett tilgjengelig her. Det gjelder å holde igjen og ikke bli for ivrig og brenne opp kruttet, for det er heretter det virkelig blit tøft!

Det er tre distanser på ultraløpet:
- 127 km Maraton rundt låven + 2 maratonrunder i terrenget
- 169 km Maraton rundt låven + 3 maratonrunder i terrenget
- 211 km Maraton rundt låven + 4 maratonrunder i terrenget.

Hemmelig løype
Løypa er hemmelig fram til oppmøte klokken 09:00, da man får utdelt løypekartet. Løypa vil være innenfor kartutsnittet nedenfor. Deltagerne skal altså ut i terrenget. Løypa er umerka, og det brukes kart og kompass, men det er enkel "tur-orientering".

kartoversikt værsting.png

- De er Ikke lagt opp til orienteringsfeller eller poster som er vanskelige å finne, sier Dag Olav og minner videre om terrenget: - Det er "ikke akkurat flatt" i Hjartdal, og løperne vil måtte forsere over 2000 høydemeter for hver runde (maraton). Første terreng maraton foregår med sola. Det vil være grusveier, traktorveier og stier av ulik kvalitet og terreng.

Løperne skal selv sørge for å ha med seg det de trenger av utstyr og mat/ drikke, men det vil være en post som er bemanna og hvor det vil være mulig å få litt service. Ved vending (Teleros) vil det være lov å få all den hjelp og støtte man ønsker. Ute i løypa er det kun lov å motta hjelp fra andre løpere eller fra arrangør. Det er ikke telefondekning i hele traseen, og løperne er pålagt å hjelpe hverandre om nødvendig. Det vil være en "hente-gruppe", og lege vil være tilgjengelig og tilkalles om nødvendig. Men alle må være over 18 år og i god helse for å få starte.

værsting terreng.jpg
Fra Værstingterrenget. (rrangørfoto)

Makstid 35 timer for sort t-skjorte
Det er cut-off etter 3. og 4. maraton på 21 og 28 timer for å få lov å starte på ny runde. Hele løpet må være  fullført innen 35 timer. For å få godkjent så må man fullføre 1+2 maraton. Alle fem for å virkelig være "Værsting" og ha gjort seg fortjent til den sorte t-skjorta.

- Vi tar med maksimalt 25 deltakere, men tror ikke vi blir i nærheten av det, sier arrangør Dag Olav Tho. Han forteller at det koster 500 kroner å starte, som er "nesten gratis" (selvkost). Påmelding på mail (og for info) til olejonny87@gmail.com innen 02.08. (7 påmeldte pr nå)

Obligati\orisk utstyr
Regler

Premiepott
- Lokalt næringsliv har tatt initiativ til å bidra, og vi ønsker at det skal gjøre løpet til mer enn bare et løp. Løpet har derfor en veldedig side: Sponsorpotten deles med en andel til idrettslaget, en andel til "Julegaveaksjonen", som er en innsamlings aksjon lokalt for fattige barn og barnefamilier, og en andel til hver av de (om noen) som fullfører alle fem innen fristen. Om ingen fullfører så blir altså potten delt i to, forteller Dag Olav Tho.

Værstingen på facebook      
Påmelding Værstingen

Telebondens Fjosmaraton på facebook      
Påmelding Fjosmaraton

Værstingen og Fjosmaraton på terminlista


Telebonden Fjosmaraton (gratis deltagelse):
Løpes rundt fjøset til Teleros samdrift, som i "Værstingen". Starter søndag 19.08 klokka 10 med barneløp. Alle aldre. En toåring har to runder rundt fjøset, en syvåring har syv runder, osv. Foreldre teller runder for egne barn. Deretter blir det 5 km (29 runder) og etter det igjen halvmaraton og maraton.

Det har tidligere vært ca 100 deltakere med smått og sort.

De som fullførte maraton, f.v: Asbjørn Nisi, Dag Olav Tho og Håkon Lie. Foto: Arrangøren.
Kondisomtale debutåret 2015: Løp 246 runder rundt fjøset før målgang i Telebonden Fjosmarathon (Dette året vant Dag Olav Tho selv maratondistansen på imponerende 2:51:52, men han hadde jo fordelen av å være kjent i løypetraséen). På bildet ser vi Dag Olav i midten etter løpet i 2015.

Barneløp4.jpg
Fra barneløpet i fjor. (Arrangørfoto)


Påmelding til Telebondens Fjormaraton sendes til anettell92@hotmail.com, og må inneholde alder på barn / distanse for voksne, navn og størrelse på t-skjorte. Løpets opplegg gjør at man ikke kan ha "uendelig mange" deltakere, men mest sannsynlig så har vi plass til alle som ønsker å delta.

- Takket være sponsing er det gratis å delta. I år har vi frivillig og valgfri påmeldingsavgift til "Julegaveaksjonen", som da betales kontant på stedet om man ønsker det, sier Dag Olav Tho i Hjartdal IL. som understreker at begge løp er ment å ha lave skuldre og høy moral, og vi løper med hverandre og ikke mot hverandre. ​


dritvognisoloppgang.jpg
"dritvognisolpppgang"