Og det blei suksess på første forsøk. Lørdag gikk løpet på den første ordentlige sommerdagen her nordvest mot havet. Temperaturen lå godt over 20 grader og det blei heller for vamt for løperne, særlig på de to lengste distansene. Varmen er verst for løperne. For tilskuere og funksjonærer var dette herlig.

Da vi nærmet oss de to korteste distansene ut på dagen, blei det store området på Sankten, på kaiene og i gågaten fylt av folk som heiet på løpere og lot seg underholde av oppvisninger og levende musikk. Dessuten hadde Ålesund besøk av to store turistbåter denne dagen, og rundt 10.000 reisende derfra var også med å prege maratonbyen denne dagen.

Løypen var litt krevende. Alle distansene startet med en drøy motbakke, og det var litt skarpe svinger der man også løp litt på brostein inne i sentrum. Men hva gjør det når omgivelser og utsikten er så bra. Jugendbyen Ålesund levde opp til sitt beste i dag.

876 deltakere fullførte en av de seks øvelsene i Ålesund Maraton. Ja, et par løpere fullførte to distanser, halvmaraton og 10 eller 5 km. Deltakertallet var litt lavere enn i fjor. Det er vanskelig å si hva det skyldes, men både på stafett og i barneløp er potensialet mye større, hvis man jobber videre med det.

Fotografer: Sigbjørn Anton Lerstad og Helge Fuglseth

Se bildealbum fra vending i løypen 

Bilder fra målområdet

 

RESULTATER MARATON MENN

Maraton_Kristoffer_NonstadKristoffer Nonstad nærmer seg vendepunktet på løypen som er inne ved Nørvasundbroa

RESULTATER MARATON KVINNER
 

Maraton_Janne_Elin_Vatnaland
Janne Elin Vatnaland vinner maraton for kvinner og blir totalt nummer 4. Hun har sprunget fortere tidligere, men ut fra trening og situasjonen i dag, var Janne veldig fornøyd med resultatet på tiden 3.10.53

Maraton_pallen_kvinnerPremiepallen på maraton kvinner. Maria Nickelsen Dæhlin (3031) nummer to, Janne Elin Vatnaland (vinner) og Anne-Lill Larsen (3020) blei tredje beste kvinne på maraton

RESULTATER HALVMARATON MENN

Halv_Bjoern_Sether_Wastvedt
Vinneren på halvmaraton Bjorn Sether Wastvedt

Halv_premiepallenPremiepallen på halvmaraton for menn, Alexander Sebastian Solnør (nr. 2), Bjorn Sether Wastvedt (vinner) og Kristoffer Tollås (nr. 3)

RESULTATER HALVMARATON KVINNER
 

Halv_Ingeborg_Margrete_LianesIngeborg Margrete Lianes vinner halvmaraton

Halv_pallen_kvinner
Premiepallen for halvmaraton kvinner, Synnøve Aune (nr. 2), Ingeborg Margrete Lianes (vinner) og Mirela Jaramin (nr. 3)

RESULTATER 10 KM MENN

10km_Kristian_Nedregaard
Kristian Nedregård vinner 10 km for menn

10km_pallen_herrer
Premiepallen på 10 km for menn, Bjørn Ole Skorgevik (nr. 2), Kristian Nedregård (vinner) og Bård Indredavik som nummer tre

RESULTATER 10 KM KVINNER
 

10km_Ine_Birgitte_NyhusIne Birgitte Nyhus vinner 10 km for kvinner

10km_pallen_kvinnerDe tre beste kvinnene på 10 km, Emma Randby (nr. 2), Ine Birgitte Nyhus (vinner) og Erika Oginte tredje beste kvinne

RESULTATER 5 KM MENN
 

5km_pallen_herrerPremiepallen for menn på 5 km, Arve Romslo Schistad (nr. 2), Amin Hussein (vinner) og 12-åringen Mathias Bae Nordal (nr. 3)

RESULTATER 5 KM KVINNER
 

5km_pallen_kvinnerDe to beste kvinner på 5 km, May Evy Nesheim (nr. 2) og Viktoria Maria Gundersen (vinner)

VelledalenKlubben med flest deltakerer, Velledalen IL

OppvarmingOppvarming

FolkDet var vel så mange tilskuere som deltakere i dagens løp