Startskuddet har gått og feltet er på vei ut av ett lite skogsområde og ut mot asfaltstrekket som utgjør de første 8 km av den 14 km lange rundløypa. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Fredrikstad Maraton ble arrangert for 23.gang, lørdag 21.oktober. Arrangør Fredrikstad IL melder at det var tøffe forhold med sur nordavind og noen få varmegrader.

Det ble som vanlig løpt tre runder i en løype på 14 kilometer. Første halvdel av runden er asfalt, mens resten av runden løpes på grus- og skogsveier i Fredrikstadmarka. Løypa er kontrollmålt og har vært den samme siden oppstartsåret.

I år var det totalt 85 startende løpere og av disse fullførte 76. Dette er en oppgang fra fjorårets løp og er tilbake på nivået for noen år tilbake.

Årets damevinner, Anette Hauge fra Rolvsøy IF, er kjent med løypa og gjentok seieren fra 2020. I år løp hun på 3.05.14 og var med det under 2 minutter bak sin egen løyperekord. Dagens andre beste dame ble Mona Grindberg fra Verdal Friidrettsklubb på 3.23.42. Nummer tre i mål ble fjorårets vinner, Ingvild Aurdal fra Fet IL med 3.26.15.

I herreklassen var det Mats Hellerud fra Moss IL som løp inn til seier etter sololøp fra første meter. Løperen fra Moss vant med tiden2.44.35 og var med det over to minutter foran hjemmeløperen Ruben Marco Arroyo. Slutt-tiden til Fredrikstad IF-løperen ble 2.46.40. Tredjeplassen tok Magnar Wium fra Idd Sportsklubb på 2.48.02.

Det var 60 herreløpere som kunne krysse målstreken med et resultat og 16 kvinner som kunne gjøre det samme.

Mats Hellerud fra Moss IL ledet løpet så og si hele veien og vant med tiden 2:44:35. (Foto: Rolf B. Gundersen)